Ce este SEO

Ce este SEO si cum sa-ti optimizezi site-ul
SEO este ramura de Marketing Digital care se ocupa cu imbunatatirea pozitiei paginilor web in rezultatele organice (nesponsorizate) ale motoarelor de cautare. În acest ghid vom vedea în detaliu ce este SEO si cum functioneaza.
- SEO: definitie si semnificatie
- SEO explicat unui copil de 6 ani
- SEO si SEM
- Diferenta dintre SEO si SEA
- Mic dictionar SEO
- Cum “gândeste” un motor de cautare
- Activitatea SEO în detaliu
- Schimbarile în algoritmul Google
- Palarie neagra si palarie alba SEO
- SEO local
- SEO si Social Media
- Alte activitati SEO
- SEO WordPress
- Instrumente SEO
- Servicii SEO
- Consultanta SEO
SEO: definitie si semnificatie
SEO este acel ansamblu de strategii si practici care vizeaza cresterea vizibilitatii unui site web prin îmbunatatirea pozitiei acestuia în clasamentele motoarelor de cautare, în rezultatele neplatite, numite rezultate “organice”. SEO este un acronim care înseamna Search Engine Optimization, tradus literal: “optimizare pentru motoarele de cautare”.
Aceste practici sunt multe si privesc diferite aspecte ale unui site web: optimizarea structurii site-ului, codul HTML, continutul textual, gestionarea link-urilor in intrare (adica cele de pe alte site-uri catre site-ul dvs., numite link-uri de intrare sau, mai frecvent, backlink) si outbound (care indica toate link-urile ce pleaca catre altii de pe site-ul dvs.).
Deoarece Google este cel mai folosit motor de cautare din lume, majoritatea activitatilor SEO se refera la studiul algoritmului Google si a actualizarilor periodice ale acestuia si actiunile aferente pentru a face site-urile mai “bun venit” la acest algoritm.
SEO explicat unui copil de 6 ani
- Când cautam ceva pe motoarele de cautare, ne asteptam sa gasim mai întâi cele mai bune rezultate, adica cele mai relevante pentru cautarea noastra. De exemplu, daca caut “hotel de 3 stele la Suceava”, nu vreau sa gasesc site-ul unei pensiuni din Bucuresti. Si vreau sa gasesc si o multime de informatii despre acel hotel, cum ar fi camerele, cât costa, unde este etc. SEO înseamna deci în primul rând a scrie continut bogat si relevant cu cuvintele cu care vrem sa fim gasiti.
- Link-urile sunt “drumurile” web, adica caile pe care le folosim pentru a trece de la un site la altul. Un site cu multe link-uri care duc la el este ca o intersectie foarte aglomerata, deci foarte important. Si, la fel ca în orase, cu cât site-ul care trimite catre noi este mai important si similar cu al nostru ca continut, cu atât drumul care duce la noi va fi mai confortabil. Din acest motiv, a face SEO înseamna si a încerca sa obtii un numar bun de link-uri de pe site-uri cât mai relevante.
SEO si SEM
SEM înseamna Marketing cu motor de cautare si este disciplina mai larga care încorporeaza SEO. SEM include atât rezultatele cautarii platite (unde puteti aparea folosind instrumente precum Google Ads sau Bing Ads, cunoscute anterior ca Microsoft adCenter), cât si rezultate organice de cautare (SEO).
O strategie SEM completa foloseste atât publicitatea platita, cât si implementarea tehnicilor SEO. O analiza a cuvintelor cheie este efectuata atât pentru SEO, cât si pentru SEM, dar nu neaparat în acelasi timp. SEM si SEO trebuie sa fie monitorizate si actualizate frecvent pentru a se adapta la cele mai bune practici în evolutie.
În unele contexte, termenul SEM este folosit exclusiv pentru a indica publicitatea cu plata pe clic, dar ar fi mai corect sa o numim pe aceasta din urma SEA, sau publicitate în motoarele de cautare.
Diferenta dintre SEO si SEA
Trebuie facuta o distinctie importanta între optimizarea pentru motoarele de cautare si publicitate în motoarele de cautare (SEA). SEO difera de SEA prin faptul ca în primul caz nu exista nicio plata directa catre motorul de cautare pentru a aparea în rezultatele acestuia. SEA pe Google se realizeaza prin circuitul Google Ads, platforma care va permite sa creati campanii de linkuri sponsorizate, care sunt marcate cu cuvintele “Ads” si sunt afisate, daca sunt prezente, ca primele (maximum 4) si ultimele (maximum 3) rezultate ale paginii.
Mecanismul de plata pentru linkurile sponsorizate este PPC (Pay per click), adica agentul de publicitate plateste o anumita suma de fiecare data când un utilizator da clic pe linkul sau. Suma de platit, conform logicii licitatiei, depinde de cât sunt dispusi sa plateasca alte agentii de publicitate, astfel încât cei care ofera mai mult vor fi mai vizibili în rezultate decât cei care liciteaza mai putin.
Rezultatele neplatite sunt numite rezultate “organice”, motiv pentru care SEO, care nu este despre rezultate platite, este numit si clasament pur sau organic. SEO si SEA se încadreaza ambele în macro-activitatea de marketing web numita SEM sau marketing în motoarele de cautare (marketing prin motoarele de cautare).
Mic dictionar SEO
- SERP: “Pagina de rezultate ale motorului de cautare”, tradus literal pagina cu rezultate ale motorului de cautare, este orice pagina Google care apare dupa ce ati introdus termenul sau termenii de cautat.
- Interogare: este orice cautare efectuata pe motor. Când introduceti unul sau mai multe cuvinte în câmpul de cautare Google, efectuati o interogare.
- Cuvinte cheie: “cuvinte cheie”, sunt cuvintele pe care le introduceti în câmpul de cautare atunci când efectuati o interogare. Prin cuvânt cheie întelegem nu numai cuvinte individuale, ci si siruri de text, de exemplu cautarea “web design Suceava” este un cuvânt cheie.
- Robot: (numit si spider sau crawler), este software-ul pe care motoarele de cautare îl folosesc pentru a analiza automat toate site-urile din retea. Robotii ruleaza continuu pentru a scana intreaga retea, trecand de la o pagina la alta prin intermediul link-urilor. Ei fac o copie text a tuturor documentelor vizitate si le introduc într-un index. Robotul Google se numeste Googlebot.
- Indexarea: este procesul prin care robotul adauga materialul în baza de date a motorului sau de cautare si apoi îl returneaza, ordonat într-un clasament în functie de relevanta cu cheia de cautare, atunci când se efectueaza o interogare.
- Clasament: este clasarea rezultatelor în raport cu o anumita interogare. Când introducem un cuvânt cheie, motorul de cautare returneaza un SERP de rezultate sortate în functie de relevanta documentelor indexate fata de acel cuvânt cheie. Clasamentul este si sinonim cu pozitionarea, în domeniul SEO spunem “factor de clasare” orice element, intern sau extern site-ului, care influenteaza pozitia în clasament.
- Optimizare: în domeniul SEO, optimizarea înseamna sa usuram munca robotilor, oferindu-le continut usor accesibil si usurând întelegerea de catre software a subiectului acoperit de document.
- Pozitionare: consta in imbunatatirea pozitiei unui site/pagini web in clasamentul motoarelor de cautare in raport cu anumite cuvinte cheie. Pozitionarea (sau îmbunatatirea acesteia) este consecinta fireasca a optimizarii.
Cum “gândeste” un motor de cautare
Pentru a practica orice activitate SEO este in primul rand necesar sa intelegi cum functioneaza un motor de cautare. Un motor de cautare functioneaza în principal (în rezumat) în urmatoarele moduri si în urmatoarea ordine:
- analiza câmpului de actiune (crawling) prin utilizarea robotilor;
- indexarea materialului obtinut;
- ordonare (clasare);
- raspuns la solicitarile utilizatorilor (SERP).
Activitatea SEO în detaliu
Activitatea seo include mai multe faze atât de tip analitic/strategic, cât si operational. Operational, trebuie luati în considerare multi factori diferiti pentru a optimiza un site.
O abordare originala pentru a descrie principalii dintre acesti factori a fost dezvoltata de Search Engine Land, o revista americana bine-cunoscuta si cu autoritate în acest sector.
Search Engine Land a creat un tabel periodic al factorilor de clasare (pe care îl actualizeaza periodic pe masura ce Google îsi actualizeaza algoritmul).
Fazele principale ale activitatii sunt prezentate mai jos:
Faza strategiei SEO: alegerea cuvintelor cheie
Aceasta faza este fundamentala, orice activitate SEO se dovedeste a fi lipsita de sens daca nu se efectueaza mai întâi o analiza precisa a cuvintelor cheie de ales pentru campania ta.
Cautarea celor “cele mai bune” cuvinte cheie se poate face cu instrumente software specifice, interviuri cu utilizatorii, analiza competitiva si folosind acelasi motor de cautare.
Pentru succesul unei campanii SEO este recomandabil sa selectati cuvinte cheie care nu sunt prea generice, deoarece ar fi foarte dificil sau chiar imposibil sa obtineti rezultate bune în timp util, dar nu prea specifice, deoarece, daca nu sunt cautate, în consecinta genereaza putin sau deloc trafic.
În alegerea cuvintelor cheie este aplicabila teoria lui C. Anderson a “Coada lunga”, conform careia produsele de nisa vor avea sanse mult mai mari de profit.
Pentru a aplica aceasta teorie dintr-o perspectiva seo, este deci preferabil sa alegeti mai multe cuvinte cheie specifice (cu concurenta mai mica si o rata de conversie mai mare) decât câteva generice (cu multa concurenta si o rata de conversie scazuta).
Pentru a va asigura ca cuvintele cheie alese sunt cautate efectiv de utilizatori si pentru a obtine idei noi pentru alegerea cuvintelor cheie, este recomandabil sa utilizati instrumentul de cuvinte cheie Google Ads.
Acest instrument ofera date statistice despre numarul de cautari lunare, globale sau dintr-o singura tara, care sunt efectuate de utilizatori cu o anumita cheie de cautare.
Instrumentul sugereaza, de asemenea, câteva cuvinte cheie similare, pe care este posibil sa nu le fi luat în considerare, pentru a fi incluse în strategie. Pentru a alege corect cuvintele cheie, este deci necesar sa gasim echilibrul potrivit între cuvintele de nisa si numarul de cautari lunare. De obicei, de fapt, cu cât cuvântul este mai specific, cu atât genereaza mai putine cautari lunare.
SEO pe pagina
SEO este definit ca “on-page” sau (“on-site”) ca ansamblu de activitati de optimizare din cadrul paginilor unui site. Aceasta este doar o parte a activitatii SEO, cealalta parte a monedei este, prin urmare, definita ca “off-page” sau (“off-site”) si este setul de activitati de gestionare a legaturilor de intrare (linkuri de intrare sau backlink) catre un site, care sunt un semnal important pentru motoarele de cautare atunci când judeca autoritatea unui site.
Optimizarea on-page la rândul ei poate fi împartita în doua domenii distincte: optimizarea codului HTML si structura unui site; si optimizarea continutului textual si a imaginilor unui site.
Adaug ca o buna pozitionare a site-ului dvs. web poate depinde si de alte elemente, cum ar fi factori de pe partea serverului, cum ar fi fiabilitatea si viteza, si de alti factori precum vârsta domeniului (unii experti sustin ca domeniile cu peste 5 ani sunt considerate mai fiabile de catre Google) si comportamentul utilizatorilor pe site (timp petrecut, numarul de pagini vizitate), insa cele mai bune rezultate se obtin prin aceste doua activitati.
Optimizarea SEO a codului HTML
Fiecare site web este alcatuit dintr-un cod sursa HTML care este citit de browser (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome etc.) si prezinta site-ul în modul în care îl vedem noi. Optimizarea codului este deci activitatea de optimizare a partilor “invizibile” utilizatorului, dar care afecteaza clasamentul site-ului.
De o importanta deosebita sunt unele etichete care formeaza codul, precum eticheta de titlu, care poate fi vizibila în partea de sus a browserului atunci când deschidem o pagina web si în SERP-ul legat de pagina noastra - care serveste la specificarea titlului de o anumita pagina...
Pentru ca aceasta eticheta sa fie optima, trebuie sa îi faca atât pe utilizatori, cât si pe roboti sa înteleaga clar subiectul din pagina si, prin urmare, trebuie sa includa cuvintele cheie pe care le vizam (cele pe care credem ca utilizatorii le tasteaza pentru a ne gasi). De asemenea, este recomandabil sa oferiti titluri diferite pentru fiecare pagina a site-ului, pentru a optimiza fiecare pagina pentru un singur subiect specific.
De exemplu, daca vindem scaune si mese de birou, va trebui sa facem doua pagini diferite având ca titlu respectiv “scaune de birou” si “mese de birou”, în loc sa cream o singura pagina.
Un alt element care trebuie luat în considerare programatic este metaeticheta descrierii (care apare ca o “previzualizare” a paginii în SERP).
Desi descrierea meta tag-ului nu afecteaza în mod direct clasamentele motoarelor de cautare, este extrem de important sa obtineti rate de clic (raportul dintre numarul de vizualizari si numarul de clicuri) din paginile cu rezultate ale motorului de cautare (si, prin urmare, indirect poate influenta clasarea). Prin urmare, trebuie sa contina un mesaj clar, în concordanta cu continutul si captivant, pentru a atrage utilizatorii sa faca clic pe link-ul dvs., mai degraba decât pe cele ale concurentei.
Este indicat sa folositi o lungime mai mica de 155 de caractere pentru a va asigura ca Google nu taie propozitia în jumatate, riscând sa piarda sensul.
O harta a site-ului (sau sitemap a site-ului) îi ajuta pe crawler sa navigheze pe site, asa ca ar trebui sa fie prezenta pentru a permite indexarea tuturor paginilor. Aici puteti gasi mai multe informatii despre harta site-ului.
Etichetele de titlu (h1, h2, h3...) sunt folosite pentru a delimita textul în paragrafe cu titluri si subtitluri, sunt utile si pentru a face subiectul documentului sa înteleaga atât utilizatorilor, cât si motoarelor. Prin urmare, este recomandabil sa folositi H1 pentru titlul principal al paginii, incluzând în el cuvântul cheie în corespondenta cu eticheta tile (retineti ca sunt doua lucruri distincte: h1 apare în document ca titlu si este vizibil pentru utilizatori, titlul este vizibil în fila browser si apare legat în SERP).
Textul alternativ (alt) este un atribut de adaugat imaginilor. Robotii nu pot citi textul continut în imagini, asa ca este important sa adaugati acest atribut pentru a face motoarele de cautare sa înteleaga ce reprezinta imaginea.
Adresele URL ale paginilor sunt optime daca nu contin caractere precum “?”, care nu pot fi accesate cu crawlere de unii roboti.
De asemenea, codul trebuie sa fie bine scris si sa nu contina utilizarea excesiva a javascript/ajax, deoarece motoarele de cautare prefera paginile cu un raport text/cod în favoarea textului.
Pe lânga datele aferente fiecarei pagini, un alt element important se refera la structura site-ului propriu-zis si în consecinta a meniului de navigare - optima daca ierarhica, deoarece poate fi scanat cu usurinta de roboti, si în care fiecare pagina a site-ului este legata de cel putin un link dintr-o alta pagina.
De asemenea, este necesar sa verificam si eventual sa remediem prezenta legaturilor întrerupte în cadrul site-ului nostru, deoarece un numar excesiv de “linkuri întrerupte” poate determina motoarele sa presupuna ca site-ul este abandonat.
Optimizarea continutului (SEO Copywriting)
Continutul este cea mai importanta parte de SEO, de fapt motoarele de cautare avansate, precum Google, sunt capabile sa citeasca continutul textual al unui document, “întelegându-i sensul” si atribuind un scor de calitate si relevanta interogarilor. Importanta crearii de continut de calitate este exemplificata de binecunoscuta mantra SEO “Continutul este Regele”, (fraza atribuita lui Bill Gates).

Este deci indicat ca un site sa contina continut util si interesant care sa creeze valoare pentru utilizatori pentru a obtine o buna pozitionare pe motoarele de cautare. Un site cu continut slab nu va putea fi bine pozitionat, sau cel putin va fi dificil sa mentina pozitia pe termen lung.
Un exemplu clar este Wikipedia, care este printre primele rezultate pentru un numar mare de termeni de cautare. Pentru a asigura prezenta unui continut de calitate pe site-ul tau, este bine sa-l actualizezi prin adaugarea de noi texte cu o anumita frecventa. Din acest motiv, crearea unui blog integrat în site-ul tau este cea mai buna modalitate de a obtine o pozitionare buna de lunga durata.
Este de o importanta fundamentala, pe langa faptul ca ai un continut bun, sa ai continut unic, deci sa nu fie copiat de pe alte site-uri! Google observa când continutul nu este original si îl penalizeaza sever.
Desigur, continutul trebuie sa includa cuvintele cheie cu care doriti sa fiti gasit, dar într-un mod care sa nu fie nefiresc pentru vizitator. Google si alte motoare de cautare moderne folosesc sisteme de analiza semantica a textului care includ sinonimia si corelatia dintre termeni.
Având în vedere aceasta evolutie, putem întelege cu usurinta cum repetarea excesiva a cuvântului cheie vizat (în jargon keyword stuffing) într-un text - asa cum faceau SEO în urma cu câtiva ani, când algoritmii erau mai putin avansati - nu produce nicio îmbunatatire a clasamentului (dimpotriva, exista riscul devalorizarii experientei utilizatorului si obtinerea efectului opus). În schimb, este indicat sa scrieti într-un mod natural, cu scopul de a produce continut interesant pentru utilizatori, nu pentru roboti.
Serviciul de a scrie continut SEO se numeste Copywriting si este arta de a combina scrierea buna cu elementele de optimizare.
Schimbarile în algoritmul Google
Google îsi actualizeaza din când în când algoritmul, rafinându-l din ce în ce mai mult, pentru a oferi utilizatorilor rezultate mai bune si pentru a evita manipularea rezultatelor de catre SEO-uri mai putin corecte si pentru a prezenta printre primele rezultate paginile care au efectiv o valoare.
Unele dintre cele mai semnificative au fost Google Panda în 2011 si Google Penguin în 2012, acesta din urma deosebit de relevant deoarece se refera la link-urile de intrare ale unui site. Au declansat unele fenomene precum producerea de continut de valoare scazuta sau participarea la scheme de linkuri pentru a manipula PageRank, penalizând diferite site-uri în rezultatele cautarii.
În septembrie 2013, Google a adaugat un alt “animal” la gradina zoologica: Google Hummingbird, care îmbunatateste analiza semantica a interogarilor de cautare. Actualizarea a fost lansata în principal pentru a interpreta mai bine interogarile facute prin cautarea vocala (în general mai lungi si în limbaj natural mai degraba decât prin cuvinte cheie), acum utilizate pe scara larga datorita popularitatii tot mai mari a dispozitivelor mobile.
Palarie neagra si palarie alba SEO
Tehnicile SEO pot fi clasificate în doua mari categorii: tehnici pe care motoarele de cautare le recomanda ca parte a unei bune dezvoltari web si tehnici pe care motoarele de cautare nu le aproba, care vizeaza manipularea rezultatelor cautarii fara a oferi utilizatorului continut de calitate.
Motoarele de cautare încearca sa minimizeze efectul acestora din urma, catalogându-le drept spam. Comentatorii din industrie au clasat aceste metode si comerciantii care le folosesc, ca White Hat SEO si respectiv, Black Hat SEO. Primele tind sa produca rezultate de lunga durata, în timp ce “palariile negre” risca ca site-urile lor sa fie interzise temporar sau definitiv odata ce motoarele de cautare afla despre practicile lor.
O tehnica SEO este considerata palarie alba daca respecta regulile motoarelor de cautare si nu implica nicio înselaciune. Un serviciu White Hat SEO este, în general, rezumat ca crearea de continut pentru utilizatori, nu pentru motoarele de cautare si apoi facerea continutului usor accesibil paianjenilor, în loc sa încerce sa pacaleasca algoritmul. White Hat SEO este în multe privinte similar cu dezvoltarea web care promoveaza accesibilitatea, desi cele doua nu sunt identice.
Un Black Hat SEO încearca sa îmbunatateasca clasamentele în moduri care sunt descurajate de motoarele de cautare sau implica înselaciune. O tehnica Black Hat, de exemplu, este utilizarea textului ascuns (fie aceeasi culoare ca fundalul, fie într-un div invizibil, fie plasat în afara ecranului). O alta metoda ofera o pagina diferita, în functie de faptul ca este deschisa de un om sau de un motor de cautare, aceasta tehnica este cunoscuta sub numele de cloaking.
Motoarele de cautare pot penaliza site-urile care descopera ca au folosit metode Black Hat, fie reducându-le clasamentele, fie stergându-le în întregime din baza lor de date. Aceste penalitati pot fi aplicate automat prin algoritmii motoarelor de cautare sau printr-o revizuire manuala a site-ului.
Un exemplu celebru a avut loc în februarie 2006, când Google a eliminat BMW Germania pentru utilizarea unor practici înselatoare. Cu toate acestea, compania si-a cerut scuze rapid, a rezolvat paginile ofensive si a fost readmisa pe paginile Google.
SEO local
O buna parte din cautarile efectuate pe Google arata rezultate pentru locatii. Compania de software SEO SEOmoz (acum doar Moz) a facut un studiu asupra modului în care utilizatorii privesc Google SERP (pagina cu rezultate ale motorului de cautare) si a constatat ca ochiul graviteaza foarte mult catre listele Google My Business.
Din acest motiv, activitatea de optimizare cunoscuta sub numele de “Local SEO” are o mare relevanta astazi. Se realizeaza prin optimizarea paginii Google My Business - serviciul gratuit de la Google la care este necesar sa va abonati pentru a aparea în rezultatele locale - care se realizeaza în principal folosind reguli similare SEO “traditional”. Alti factori sunt, de asemenea, importanti pentru pozitionarea locala, cum ar fi numarul de citari (prezenta NAP: numele companiei + adresa + telefon pe alte site-uri si directoare locale) si numarul de recenzii ale utilizatorilor.
SEO si Social Media
Daca o pagina web primeste multe “like-uri”, comentarii si share-uri pe Facebook, retweet-uri pe Twitter, este un semn ca este considerata si apreciata de utilizatori si, prin urmare, s-ar putea crede ca acest lucru determina si o valoare pentru motoarele de cautare. Într-adevar, conform ultimelor declaratii pe acest subiect ale lui Matt Cutts, fost purtator de cuvânt la Google, asa-numitele “semnale sociale” nu sunt un factor de clasare. Iata declaratia lui:
“Paginile Facebook si Twitter sunt tratate ca orice alta pagina din indexul nostru web, asa ca daca se întâmpla ceva pe Twitter sau Facebook si putem accesa cu crawlere, atunci îl putem returna în rezultatele cautarii. Dar în ceea ce priveste ceva anume, precum acesta are o multime de urmaritori pe Twitter sau asta are o multime de aprecieri pe Facebook, din câte stiu, momentan nu avem astfel de semnale în algoritmii nostri de clasare.”
Totusi, implementarea unor API-uri speciale pentru a facilita partajarea paginilor pe retelele sociale (butoane de partajare, precum cele din partea de jos a acestui articol) si utilizarea corecta a acelorasi retele sociale ar putea contribui indirect la optimizarea pentru motoarele de cautare. De exemplu cresterea probabilitatii de a obtine legaturi spontane. Prin urmare, este un lucru bun ca cei care fac SEO sa aiba grija de prezenta pe retelele de socializare si sa încurajeze partajarea paginilor.
Alte activitati SEO
SEO nu se limiteaza doar la cautarea Google, alte activitati SEO pot include, de exemplu, optimizarea imaginilor pentru Google Image Search, optimizarea videoclipurilor pentru cautarea pe YouTube sau optimizarea pentru aplicatii mobile pe Google Play sau Apple Store.
În ceea ce priveste imaginile, este esential sa folositi atributul ALT introducând cuvinte care descriu imaginea.
SEO WordPress
WordPress este unul dintre cele mai cunoscute si mai populare CMS-uri open source (gratuite). Crearea site-urilor folosind aceasta platforma este destul de simpla, în timp ce optimizarea acesteia poate fi uneori dificila. WordPress este deja în sine un instrument bun (multumita si naturii sale de blog) pentru a face SEO, dar este posibil sa transformam acel “bun” în “excelent” datorita adaugarii unor plug-in-uri (accesorii) specifice.
Un plugin SEO grozav pentru WordPress (cel pe care îl folosesc) se numeste WordPress SEO by Yoast si va permite sa gestionati multe aspecte importante (metatag, sitemap, robots.txt etc.).
Instrumente SEO
Exista multe instrumente gratuite (SEO tools) sau platite care pot face viata SEO mai usoara, oferind o serie de date utile pentru diferitele faze ale procesului de optimizare, precum analiza backlink-urilor, alegerea cuvintelor cheie, analiza de pozitionare, teste de viteza a serverului sau rapoarte de eroare de accesare cu crawlere.
Servicii SEO
Multi webmasteri, agentii web si agentii de comunicare ofera companiilor servicii de optimizare. Daca este bine facut si nu este prea scump, un serviciu SEO poate garanta o rentabilitate ridicata a investitiei. Pentru a descoperi serviciile mele SEO puteti vizita aceasta pagina unde sunt ilustrate servicii SEO.
Consultanta SEO
Daca ai nevoie de consultanta SEO, în primul rând trebuie sa stii ca nu exista o abordare “one size fits all”. Fiecare companie este diferita, ceea ce înseamna ca fiecare consultanta este diferita.
Din acest motiv solutiile mele se bazeaza pe timp. Daca investiti mai mult, obtineti mai mult din timpul meu.
© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.
Cele mai citite articole

Viitorul site-urilor web
18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
21 august, 2023

Primul in Google
21 iunie, 2023

Ghid SEO 2023
17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
27 februarie, 2023

SEO 2023
13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
2 Iulie, 2022

SEM (Search Engine Marketing): ce este SEM si cum se face
16 Iunie, 2022

Cum sa devii copywriter
2 Aprilie, 2022

Ce este Web Hosting
7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
3 Februarie, 2022

Ce este SEO
18 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
19 Decembrie, 2021
Servicii
Postari asemanatoare

Viitorul site-urilor web
In ultimii ani, tehnologia web a evoluat rapid, oferind noi posibilitati de a crea si distribui continut online. De la site-uri statice la aplicatii web dinamice, de la design responsive la realitate augmentata, de la HTML la JavaScript..
Citeste mai mult18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Ce este optimizarea locala SEO si de ce este importanta pentru afacerea ta? Optimizarea locala SEO este procesul de imbunatatire a vizibilitatii site-ului tau pe motoarele de cautare pentru cuvintele cheie legate de zona geografica in care activezi.
Citeste mai mult11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web si cum functioneaza
Daca ai ajuns aici, probabil ca esti curios sa afli mai multe despre acest subiect. Ei bine, ai nimerit bine, pentru ca in acest articol iti voi explica tot ce trebuie sa stii despre domeniile..
Citeste mai mult21 august, 2023

Cum sa te clasezi pe primul loc in Google
Daca vrei sa iti cresti vizibilitatea online si sa atragi mai multi clienti, atunci trebuie sa stii cum sa te clasezi pe primul loc in Google. Acesta este cel mai popular motor de cautare..
Citeste mai mult21 iulie, 2023

Ghid SEO 2023
SEO (Search Engine Optimization) este procesul de îmbunatatire a vizibilitatii si relevantei unui site web în rezultatele motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo. Scopul SEO este de a atrage mai multi vizitatori organici.
Citeste mai mult17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
În lumea digitala de astazi, este esential sa ai un website pentru afacerea ta. Un website îti ofera oportunitatea de a te prezenta online, de a atrage clienti potentiali si de a creste vânzarile.
Citeste mai mult26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
Hackeri si Inteligenta Artificiala - Inteligenta Artificiala, noua arma a criminalitatii cibernetice: de la phishing la malware, de la deepfake la social engineering (inginerie sociala).
Citeste mai mult3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
SEO este probabil una dintre cele mai complexe activitati de web marketing de implementat: necesita observare, analiza, experimentare si cunoastere aprofundata a specificatiilor tehnice pentru interventia pe un site web;
Citeste mai mult27 februarie, 2023

SEO 2023
În 2023 ne asteptam la cateva noutati interesante din punct de vedere SEO care ar putea avea un impact semnificativ asupra vizibilitatii in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Oricum, SEO tehnic va fi..
Citeste mai mult13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
Cel mai bun Antivirus: clasamentul celor mai populare programe antivirus pentru PC. Aici gasiti cea mai completa colectie a celor mai buni antivirusi si toate raspunsurile pentru a afla cum sa alegi cea mai buna suita de securitate.
Citeste mai mult17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Descoperiti 8 motoare de cautare pentru navigare anonima care nu urmaresc adresele IP si care pot fi folosite ca alternativa la Google, daca doriti sa va pastrati confidentialitatea in timp ce navigati.
Citeste mai mult5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitatea astazi nu mai este o problema care este draga doar ecologistilor, ci a devenit de interes pentru o mare parte a populatiei. Guvernele si companiile au înteles, de asemenea, ca din cauza încalzirii globale si a..
Citeste mai mult27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
Dar, care sunt regulile SEO de urmat? Unde sunt scrise? Cel mai important document oficial in care veti gasi referinte SEO, este ghidul oficial scris chiar de Google: notiuni introductive despre optimizarea motorului de cautare.
Citeste mai mult2 Iulie, 2022

Ce este SEM si cum se face
SEM - Ce este SEM? Search Engine Marketing, cunoscut sub acronimul SEM, este practica de marketing digital folosita pentru a creste traficul catre un site web de la principalele motoare de cautare precum Google, Bing, Yahoo etc..
Citeste mai mult16 Iunie, 2022

Ce este Rebranding si cand este necesar
Rebranding - Ati auzit vreodata de Rebranding? Este un proces prin care o companie isi schimba identitatea. Sa aflam impreuna ce este Rebranding si cand este necesar!
Citeste mai mult3 Mai, 2022

Cum sa devii copywriter
Ai vrea sa înveti cum sa foloseti cuvinte pentru a vinde? Ti-a placut întotdeauna marketingul si persuasiunea? Ti-ar place sa faci din abilitatile de scris si de comunicare meseria ta? Daca raspunsul la toate aceste întrebari este..
Citeste mai mult2 Aprilie, 2022

Hosting, Ce este Web Hosting
Daca cititi acest articol, probabil ca v-ati întrebat: ce este web hosting? Astazi m-am decis sa lamurim orice îndoiala cu privire la Hosting cu acest ghid practic. Ce este un serviciu de gazduire? De ce sa-l folosesti? Etc..
Citeste mai mult7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
Tendinte de copywriting in 2022 este revenirea colectiva la o dimensiune umana si reflexiva dupa ce a urmarit logica pierei de ani de zile. Cum evolueaza scrierea online si rolul copywriterilor?
Citeste mai mult3 Februarie, 2022

Ce sunt rezultatele organice
Rezultatele organice sunt liste de previzualizare a paginilor web care apar ca rezultat al algoritmului motorului de cautare si nu sunt platite. SERP-urile contin de obicei doua tipuri de continut: organice si rezultate platite.
Citeste mai mult26 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
Scrierea unui blog captivant, cu articole care merita împartasite, este doar jumatate din lupta în crearea de continut care implica si converteste consumatorii. Specialistii în marketing stiu ca este important...
Citeste mai mult31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
Ca în orice forma de arta prin care omul se exprima, si web design-ul se schimba, evolueaza si trece prin curente autentice de-a lungul timpului. Asadar, iata cele mai importante tendinte de web design pentru 2022!
Citeste mai mult19 Decembrie, 2021

Cum sa scrieti continut de calitate
Suntem pe cale sa lasam 2021 în urma si, ca în fiecare an în aceasta perioada, este timpul sa privim spre viitor. Daca cititi aceste rânduri, înseamna ca vreti sa aflati cum sa scrieti continut de înalta calitate pentru site-ul dvs..
Citeste mai mult21 Decembrie, 2021
Misiune si valori
Sunt un web designer, copywriter, expert SEO si specialist in analiza statistica si publicitate online... dar mai presus de toate, sunt pasionat de internet! Nu, nu este doar o slujba pentru mine. Misiunea mea? Sa ajut companiile, artizanii, antreprenorii si hobbyistii sa dialogheze mai bine cu piata, profitand de oportunitatile internetului.
Articole recomandate
- Motoare de cautare anonime
5 Noiembrie, 2022
- Cum sa devii copywriter
2 Aprilie, 2022
- Ce este Web Hosting
7 Martie, 2022
- Ce este SEO
18 Ianuarie, 2022
- Seo pentru un blog de succes
31 Decembrie, 2021
- Tendinte web design 2022
19 Decembrie, 2021