Cum sa devii copywriter

Cum sa devii copywriter

Cum sa devii copywriter si sa lucrezi ca freelancer?

Ai vrea sa înveti cum sa foloseti cuvinte pentru a vinde? Ti-a placut întotdeauna marketingul si persuasiunea? Ti-ar place sa faci din abilitatile de scris si de comunicare meseria ta? Daca raspunsul la toate aceste întrebari este da: descopera cu mine cum sa devii copywriter!

Cum devii copywriter? Aceasta este întrebarea pe care toata lumea si-o pune atunci când vrea sa se apuce de aceasta meserie.

Cu siguranta si tu în acest moment ai dori un raspuns direct si univoc despre cum sa devii copywriter si daca exista o cale anume de urmat sau daca este foarte dificil asa cum auzi deseori zvonuri, sau dimpotriva foarte simplu cum se lauda altii..

Înainte de a descoperi cum sa devii un copywriter este bine sa clarificam un lucru: în România (cel putin) nu exista nici un registru, nici o cale anume pentru a-si exercita aceasta profesie.

Deci nu exista un curs obligatoriu si nu exista pasi ficsi ca cei pentru a deveni avocat.. Modalitatile de a deveni copywriter sunt într-adevar multe, unele mai “traditionale” altele putin mai ciudate. Dar sa vedem în detaliu cum putem începe în cel mai bun mod spre aceasta meserie!

  1. Ce este un copywriter
  2. Ce face un copywriter
  3. Cum sa devii copywriter de la zero
  4. Absolventa si stagiul de practica
  5. Curs autodidact
  6. Urmeaza un curs pentru a deveni copywriter
  7. Care sunt abilitatile pe care trebuie sa le posede un copywriter
  8. Cum îti gasesti clienti daca esti copywriter
  9. Cunoaste-ti publicul tinta ca copywriter
  10. Identifica si stabileste o nisa
  11. Creeaza-ti un portofoliu de cariera ca copywriter
  12. Învata sa studiezi piata
  13. Concluzie

Ce este un copywriter

Înainte de a începe aceasta cariera si de a vedea cum devii copywriter, trebuie mai întâi sa întelegi ce face aceasta figura, când s-a nascut si de ce este atât de cautata astazi.

Figura copywriter-ului nu s-a nascut odata cu aparitia internetului, ci si-a vazut începuturile în Statele Unite în 1833 cu unul dintre cei mai influenti oameni de marketing si primul exemplar full-time ca copywriter: John Emory Powers.

Aceasta figura profesionala, asadar, s-a nascut odata cu raspândirea din ce în ce mai larga a publicitatii si bineînteles aceasta este definita tocmai în Statele Unite ca precursori ai sectorului si astazi un punct de referinta pentru disciplina cu o traditie îndelungata de profesionisti.

Dar ce facea copywriterul la acea vreme si ce face el astazi? Daca ne uitam la conceptul de baza, rolul acestui profesionist nu s-a schimbat niciodata, deoarece sarcina sa principala este sa foloseasca cuvinte alese pentru a influenta si a convinge publicul pentru a-l conduce la o achizitie sau o conversie.

Înca de la început, copywriter-ul a fost un strateg priceput, un scriitor acut, dar mai ales un expert în marketing capabil sa-si înteleaga tinta atât de mult încât foloseste cuvintele potrivite pentru a-l atrage si a-l conduce la actiune.

Chiar si astazi, fie online, fie nu, copywriter-ul se ocupa de îndeplinirea tuturor acelor joburi care necesita folosirea cuvintelor pentru a putea implica, stârni emotii, construi un brand puternic si mai presus de toate a conduce publicul sa realizeze o conversie.

Desigur, copywriter-ul a facut mereu parte dintr-un univers de diversi profesionisti cu care trebuie sa colaboreze pentru a atinge rezultatele si obiectivele potrivite.

Ce face un copywriter

Daca vrei cu adevarat sa devii un bun copywriter, este bine sa stii care sunt principalele roluri si joburi care pot fi îndeplinite astazi prin asumarea acestei profesii.

Un copywriter are grija, dupa cum am vazut, sa scrie cu intentia de a convinge, de a influenta publicul sau cititorul.

Are o întelegere înnascuta a naturii si a impulsului uman, precum si cunostinte puternice în domeniul Know-how pentru a influenta luarea deciziilor oamenilor cu sugestii si cuvinte.

Dar în detaliu: care este mai exact munca pe care o desfasoara un copywriter? În realitate, pot fi multe sarcini încredintate unui copywriter, printre cele principale sunt:

  • Crearea de sloganuri publicitare
  • Creare de script de vorbire pentru publicitate, sloganuri, videoclipuri, etc.
  • Realizarea de proiecte pentru comunicarea unui brand fizic (scrieri si sloganuri în interiorul, de exemplu, unui spatiu comercial, pe o vitrina etc.)
  • Structurarea si crearea de texte pentru brosuri, materiale promotionale, materiale informative, etc.

Acestea sunt principalele sarcini ale unui copywriter “traditional”. De-a lungul timpului s-au adaugat si alte joburi legate în principal de lumea internetului!

Deci te poti specializa sau în orice caz alege sa înveti si arta copywriting-ului online care este probabil unul dintre domeniile în care exista mai multe cerinte în acest moment.

Un copywriter online se ocupa de:

  • Crearea de storytelling pentru firme si companii sau de brand pe site-ul de referinta, pe retelele de socializare si în videoclipurile de promovare a marcii
  • Realizarea unei strategii de comunicare online prin alegerea: tonul vocii, target, instrumente de utilizat, sloganuri de brand, texte persuasive si vânzari directe.
  • Strategie de copywriting SEO: aceasta este o sarcina hibrida dar în acest moment este la mare cautare, si anume capacitatea de a scrie texte pentru site-uri web, bloguri pentru companii, comert electronic respectând canoanele optimizarii semantice SEO si în acelasi timp crearea unui text care atrage utilizatorul sau clientul si îl conduce la o conversie. Pe scurt, trebuie sa fiti capabil atât sa creati un text care sa respecte intentia de cautare a utilizatorului si, prin urmare, sa se pozitioneze pe motoarele de cautare, cât si sa creati continut captivant care va permite sa transformati utilizatorul într-un client.
  • Crearea paginilor de destinatie: adica alcatuirea si scrierea paginilor de vânzare menite sa propuna un anumit produs sau serviciu si sa conduca utilizatorul sa-l cumpere sau sa ceara mai multe informatii.
  • Marketing prin e-mail: scrierea de e-mailuri care convertesc este cu siguranta treaba unui bun redactor online. E-mailurile sunt instrumentul cel mai folosit atât pentru a retine utilizatorii, cât si pentru a-i putea convinge sa faca o achizitie dupa ce s-au abonat la newsletter.
  • Crearea de campanii publicitare pe retele de socializare sau pe canale de publicitate text sau afisate, cum ar fi cele ale Google Ads.

Dar cum poti învata sa faci totul si cum poti deveni profesionist fara sa ai idee de unde sa începi?

Nu-ti face griji, am ajuns în sfârsit la punctul care te intereseaza cel mai mult di acest ghid: cum sa devii copywriter de la zero!

Cum sa devii copywriter de la zero

Cu totii începem întotdeauna de la zero, asa ca nu trebuie sa va îngrijoreze. Poate cea mai evidenta “problema” este ca nu stii întotdeauna de unde sa începi pentru ca nu exista o cale anume de urmat care sa te faca sa spui ca merg asa si cu siguranta voi deveni copywriter. Din pacate sau poate din fericire (dupa punctele de vedere) nu este cazul! Deci, sa vedem câteva dintre cele mai populare moduri de a deveni copywriter astazi.

Absolventa si stagiul de practica

Da, stiu: am spus ca nu exista o diploma anume pentru a deveni copywriter, dar exista multe cai academice care te pot ajuta sa obtii abilitatile necesare si, mai ales, sa gasesti un stagiu în sector.

Astazi, majoritatea agentiilor de comunicare din România care ofera un stagiu pentru a învata cum sa lucrezi ca copywriter într-o realitate structurata necesita o diploma.

Printre cele mai bune diplome pe care te poti gândi sa le iei se numara: stiinte ale comunicarii, marketing si comunicare în afaceri, strategii de comunicare publica, literatura moderna sau alte discipline legate de lumea comunicarii si marketingului (cele din urma sunt cu siguranta cele mai recomandate).

Cu acest drum care este cu siguranta cel mai clasic daca te alaturi unei agentii bune vei avea ocazia sa lucrezi la mai multe proiecte interesante si sa înveti sa devii un adevarat copywriter.

Chiar si cu o diploma, nu neaparat în chestiuni legate de marketing sau literatura, bineînteles ca poti sa studiezi si sa devii copywriter independent sau sa cauti de lucru într-o agentie pentru a începe sa înveti meseria de la profesionistii din sector.

Curs autodidact

Acest lucru este ceva mai complex, mai ales daca vrei sa lucrezi într-o agentie si nu ca freelancer. În orice caz, un autodidact trebuie sa studieze mult, poate aproape sau mai mult decât un absolvent.

Trebuie sa începem cu studiul limbii române si al scrisului, încercând sa întelegem bine cum functioneaza sintaxa textului si cum sa scriem corect, fara erori înspaimântatoare.

Dupa ce ati studiat limba româna, care este o abilitate esentiala, trebuie sa începeti sa învatati cum functioneaza cu adevarat copywriting-ul si cum sa creati texte captivante, sloganuri interesante, publicitate online, povestiri, scenarii etc...

Cum procedati pentru a dobândi toate aceste abilitati?

În primul rând: începeti de la studiul marketingului pentru a întelege care sunt cele mai bune pârghii si tehnici pentru a angaja publicul si a-l conduce la o conversie.

Dupa care studiaza textele principalilor copywriteri (majoritatea americani) pleaca de la cele clasice precum cele scrise de Ogilvy si apoi trece la texte mai moderne.

Daca vrei sa devii copywriter pentru web, va trebui sa studiezi si: cum functioneaza reclamele, cum sa scrii un e-mail, cum functioneaza SEO semantic si retele de socializare.

Pe scurt, materialul de studiat este cu adevarat mult! Dar dupa ce ai studiat atât de mult ce faci?

Trebuie sa începi sa-ti exersezi abilitatile si, de asemenea, sa creezi un portofoliu.

Pentru a va pune în practica abilitatile, puteti începe sa lucrati cu proiecte personale si sa vedeti cum puteti determina publicul sa reactioneze prin crearea unor studii de caz pentru a le prezenta clientilor.

De asemenea, puteti scrie texte gândindu-va la un produs imaginar, creând povestea marcii, tonul vocii pentru brand si asa mai departe. Pe scurt, trebuie sa exersezi si sa produci mult material.

Si ce pot face cu acest material? Ei bine, puteti alege diferite moduri:

  • Cauta clienti online
  • Va propuneti ca freelancer la agentiile online
  • Începi sa trimiti CV-uri catre agentii fizice

Trebuie sa incepi sa iti vinzi munca de copywriter pentru a începe sa lucrezi si sa acumulezi treptat experienta si sa devii un profesionist copywriter specializat într-un anumit sector sau poate mai generalist în functie de aptitudinile tale!

Urmeaza un curs pentru a deveni copywriter

În sfârsit, pentru a deveni copywriter astazi este posibil sa urmezi multe cursuri. Majoritatea sunt concentrate pe figura copywriter online, dar sunt multe care va permit sa învatati elementele de baza pentru a lucra chiar si în domenii mai traditionale precum publicitatea.

Sunt multe cursuri si maestri de nivel I sau II si multi s-au nascut în ultima perioada.

Dar de unde stii daca este un curs bun? Primul pas este sa alegi doar cursuri promovate de institutii de formare atestate care iti pot elibera la finalul cursului un certificat care este cu adevarat recunoscut la nivel de pregatire.

Al doilea pas este sa alegi cursuri sustinute de agentii serioase care sunt cunoscute în sectorul de marketing digital si care te pot antrena în cel mai bun mod facându-ti interfata cu profesionistii din sector.

Cititi programul de studii pentru a va asigura ca nu este doar o cale teoretica, ci si practica, care va permite sa va folositi cu adevarat abilitatile de copywriting si care va ajuta sa va creati un portofoliu de care veti avea nevoie apoi pentru a deveni un profesionist în sector.

Atentie la pret! Un pret excesiv de mic ar putea fi un indicator al unui curs care nu este suficient de temeinic Un cost prea mare, cu adevarat exagerat, nu este întotdeauna o garantie a unui drum bun! Prin urmare?

Adevarul se afla la mijloc: verificati întotdeauna cine a organizat cursul, daca este o institutie de formare atestata, daca elibereaza un certificat la finalul cursului, pretul propus si programul de studii.

Care sunt abilitatile pe care trebuie sa le posede un copywriter

Am vazut principalele solutii pentru a putea deveni copywriter de la zero.

Dar care sunt abilitatile intrinseci, care nu deriva din studiu, pe care ar trebui sa le posede un bun copywriter?

Principalele sunt:

  • Abilitati de scriere: aceasta este cu siguranta o abilitate necesara! Nu numai ca trebuie sa stii sa scrii, dar trebuie sa iubesti sa folosesti cuvinte, sa cauti altele noi, sa te gândesti ore întregi la cum sa creezi un slogan de câteva cuvinte.
  • Fii foarte curios: un copywriter nu trebuie sa înceteze niciodata sa învete si trebuie sa aiba o natura foarte curiosa. Trebuie sa poata studia cu pasiune tema de care trebuie sa se ocupe, marca despre care trebuie sa vorbeasca.. Datorita curiozitatii si dorintei de cunoastere, puteti deveni excelenti copywriteri.
  • Abilitati analitice: un bun copywriter trebuie de asemenea sa fie capabil sa faca multe analize si consideratii menite sa inteleaga modul in care trebuie sa se deplaseze pentru a obtine rezultate. Abilitatile de analiza sunt asadar foarte importante pentru a aduce rezultate brandului cu care lucrezi sau agentiei cu care lucrezi.
  • Atentie la detalii: trebuie sa iti evaluezi intotdeauna munca din punct de vedere obiectiv si nu doar subiectiv. Trebuie sa scanati fiecare proiect executat de la început pâna la sfârsit pentru a identifica erorile si punctele slabe si mergeti sa le corectati.
  • Creativitate: desigur, trebuie sa fii si foarte creativ pentru a putea avea capacitatea potrivita de a crea texte, sloganuri, reclame etc... care nu numai ca sunt îndreptate catre tinta potrivita, ci respecta imaginea marcii si piata în pe care opereaza, dar trebuie sa fie si originale! Originalitatea este foarte importanta pentru a crea ceva care sa ramâna gravat în mintea clientului.
  • Abilitati de comunicare: bineînteles ca acest lucru este putin evident, dar trebuie sa ai abilitatile de comunicare potrivite nu doar pentru realizarea textelor, ci si fata de echipa cu care lucrezi sau de brandul pentru care colaborezi. Abilitatea de a comunica nu trebuie sa se limiteze la munca care are loc, ci trebuie sa fie orientata si catre grupul cu care lucrezi pentru a atinge anumite obiective.

Cum îti gasesti clienti daca esti copywriter

În fine, acum ca ai urmat un curs de formare care este universitar, autodidact sau printr-un curs pentru copywriteri va trebui sa începi sa te propui companiilor, agentiilor sau ca freelancer si mai ales sa stabilesti cum sa te specializezi si sa cresti.

Iata câteva sfaturi!

Cunoaste-ti publicul tinta ca copywriter

A fi copywriter înseamna si a putea identifica care sunt nevoile companiilor pentru a putea intra pe piata în cel mai bun mod posibil.

Trebuie sa întelegeti de ce companiile, marcile si agentiile angajeaza copywriteri. Pe baza studiului publicului tinta personal, vei putea sa-ti faci publicitate si sa-ti propui munca în cel mai bun mod posibil.

În acest fel va fi, de asemenea, mai usor sa atingem obiectivul de a gasi clienti prin satisfacerea nevoilor primare pe care companiile din lumea copywriting-ului le au astazi.

Identifica si stabileste o nisa

Desigur, la început vei fi tentat sa lucrezi în orice sector si la orice proiect care ti se propune.

A fi flexibil este bine, dar este întotdeauna mai bine sa identifici o nisa în care sa te specializezi în acest fel poti maximiza rezultatele si poti deveni un profesionist mai influent într-o industrie care îti place si de care esti pasionat.

Transmitând aceasta pasiune si în realizarea textelor.

Creeaza-ti un portofoliu de cariera ca copywriter

Creeaza-ti un portofoliu de cariera ca copywriter

Cum are o companie sau o agentie încredere doar în cuvintele tale?

Pentru a demonstra ce poti face, trebuie sa creezi un portofoliu care sa-ti demonstreze abilitatile, abilitatile de scris, capacitatea de a structura o strategie de comunicare.

Nu trebuie sa va creati un portofoliu infinit, ci va trebui sa va creati cu atentie “cartea de vizita” selectând concret cele mai bune exemple pe care le puteti oferi.

Învata sa studiezi piata

Desigur, una dintre abilitatile copywriter-ului este sa studieze piata, nu numai a clientilor, ci si a lor.

Este necesar sa poti retine, atrage si dobândi noi clienti în timp, datorita capacitatii cuiva de a identifica nevoile pietei si modul în care acestea se pot schimba în timp.

Adaptându-va si studiind cum sa va folositi abilitatile pentru a accesa acest lucru si pentru a obtine rezultate excelente pentru cariera dvs.

Concluzie

În concluzie, nu exista o solutie univoca si prestabilita pentru a deveni copywriter ci sunt câteva conditii specifice si anume: dorinta constanta de a învata si dorinta de a se perfectiona în timp, si pasiunea pentru lumea copywriting-ului.

Ca în aproape orice sector, chiar si copywriterul nu se poate opri niciodata, trebuie sa învete mereu lucruri noi, sa se adapteze nevoilor bruste ale pietei, sa identifice noi active potentiale de crestere pentru profesia sa.

Nu termini un curs de studii, un curs profesional sau un stagiu si devii automat cel mai bun copywriter sau un profesionist de necontestat.

Un copywriter trebuie sa fie neaparat (având în vedere societatea în schimbare, instrumentele, companiile, comunicarea) un profesionist cameleonic, mereu capabil sa se adapteze schimbarilor si sa atinga noi obiective prin angajarea într-un proces de formare continua.

Daca lucrezi într-o perspectiva constanta de perfectionare, nu poti deveni doar copywriter, ci poti sa te realizezi ca profesionist, obtinând multa satisfactie din munca ta si din rezultatele pe care le vei putea obtine.

© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Cele mai citite articole
Viitorul site-urilor web
Viitorul site-urilor web

18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Optimizare Locala SEO

11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
Ce este un domeniu web

21 august, 2023

Primul in Google
Primul in Google

21 iunie, 2023

Ghid SEO 2023
Ghid SEO 2023

17 iunie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
Cum alegi agentia SEO potrivita

27 februarie, 2023

SEO 2023
SEO 2023

13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
Cel mai bun Antivirus

17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Motoare de cautare anonime

5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitate digitala

27 Iulie, 2022

Ce este Web Hosting
Ce este Web Hosting

7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
Tendinte de copywriting 2022

3 Februarie, 2022

Ce este SEO
Ce este SEO

18 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
Seo pentru un blog de succes

31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
Tendinte web design 2022

19 Decembrie, 2021

Servicii

Postari asemanatoare

Viitorul site-urilor web
Viitorul site-urilor web

In ultimii ani, tehnologia web a evoluat rapid, oferind noi posibilitati de a crea si distribui continut online. De la site-uri statice la aplicatii web dinamice, de la design responsive la realitate augmentata, de la HTML la JavaScript..

Citeste mai mult

18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Optimizare Locala SEO

Ce este optimizarea locala SEO si de ce este importanta pentru afacerea ta? Optimizarea locala SEO este procesul de imbunatatire a vizibilitatii site-ului tau pe motoarele de cautare pentru cuvintele cheie legate de zona geografica in care activezi.

Citeste mai mult

11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
Ce este un domeniu web si cum functioneaza

Daca ai ajuns aici, probabil ca esti curios sa afli mai multe despre acest subiect. Ei bine, ai nimerit bine, pentru ca in acest articol iti voi explica tot ce trebuie sa stii despre domeniile..

Citeste mai mult

21 august, 2023

Cum sa te clasezi pe primul loc in Google
Cum sa te clasezi pe primul loc in Google

Daca vrei sa iti cresti vizibilitatea online si sa atragi mai multi clienti, atunci trebuie sa stii cum sa te clasezi pe primul loc in Google. Acesta este cel mai popular motor de cautare..

Citeste mai mult

21 iulie, 2023

Ghid SEO 2023
Ghid SEO 2023

SEO (Search Engine Optimization) este procesul de îmbunatatire a vizibilitatii si relevantei unui site web în rezultatele motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo. Scopul SEO este de a atrage mai multi vizitatori organici.

Citeste mai mult

17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta

În lumea digitala de astazi, este esential sa ai un website pentru afacerea ta. Un website îti ofera oportunitatea de a te prezenta online, de a atrage clienti potentiali si de a creste vânzarile.

Citeste mai mult

26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
Hackeri si Inteligenta Artificiala

Hackeri si Inteligenta Artificiala - Inteligenta Artificiala, noua arma a criminalitatii cibernetice: de la phishing la malware, de la deepfake la social engineering (inginerie sociala).

Citeste mai mult

3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
Cum alegi agentia SEO potrivita

SEO este probabil una dintre cele mai complexe activitati de web marketing de implementat: necesita observare, analiza, experimentare si cunoastere aprofundata a specificatiilor tehnice pentru interventia pe un site web;

Citeste mai mult

27 februarie, 2023

SEO 2023
SEO 2023

În 2023 ne asteptam la cateva noutati interesante din punct de vedere SEO care ar putea avea un impact semnificativ asupra vizibilitatii in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Oricum, SEO tehnic va fi..

Citeste mai mult

13 Ianuarie, 2023

Antivirus
Cel mai bun Antivirus

Cel mai bun Antivirus: clasamentul celor mai populare programe antivirus pentru PC. Aici gasiti cea mai completa colectie a celor mai buni antivirusi si toate raspunsurile pentru a afla cum sa alegi cea mai buna suita de securitate.

Citeste mai mult

17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Motoare de cautare anonime

Descoperiti 8 motoare de cautare pentru navigare anonima care nu urmaresc adresele IP si care pot fi folosite ca alternativa la Google, daca doriti sa va pastrati confidentialitatea in timp ce navigati.

Citeste mai mult

5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitate digitala

Sustenabilitatea astazi nu mai este o problema care este draga doar ecologistilor, ci a devenit de interes pentru o mare parte a populatiei. Guvernele si companiile au înteles, de asemenea, ca din cauza încalzirii globale si a..

Citeste mai mult

27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
Cele mai importante reguli SEO

Dar, care sunt regulile SEO de urmat? Unde sunt scrise? Cel mai important document oficial in care veti gasi referinte SEO, este ghidul oficial scris chiar de Google: notiuni introductive despre optimizarea motorului de cautare.

Citeste mai mult

2 Iulie, 2022

Search Engine Marketing
Ce este SEM si cum se face

SEM - Ce este SEM? Search Engine Marketing, cunoscut sub acronimul SEM, este practica de marketing digital folosita pentru a creste traficul catre un site web de la principalele motoare de cautare precum Google, Bing, Yahoo etc..

Citeste mai mult

16 Iunie, 2022

Rebranding
Ce este Rebranding si cand este necesar

Rebranding - Ati auzit vreodata de Rebranding? Este un proces prin care o companie isi schimba identitatea. Sa aflam impreuna ce este Rebranding si cand este necesar!

Citeste mai mult

3 Mai, 2022

Hosting, Ce este Web Hosting
Hosting, Ce este Web Hosting

Daca cititi acest articol, probabil ca v-ati intrebat: ce este web hosting? Astazi m-am decis sa lamurim orice indoiala cu privire la Hosting cu acest ghid practic. Ce este un serviciu de gazduire? De ce sa-l folosesti? Etc..

Citeste mai mult

7 Martie, 2022

Ce este SEO
Ce este SEO

SEO este ramura de Marketing Digital care se ocupa cu imbunatatirea pozitiei paginilor web in rezultatele organice (nesponsorizate) ale motoarelor de cautare. In acest ghid vom vedea in detaliu ce este SEO si cum functioneaza.

Citeste mai mult

18 Ianuarie, 2022

Copywriting 2022
Tendinte de copywriting 2022

Tendinte de copywriting in 2022 este revenirea colectiva la o dimensiune umana si reflexiva dupa ce a urmarit logica pierei de ani de zile. Cum evolueaza scrierea online si rolul copywriterilor?

Citeste mai mult

3 Februarie, 2022

Ce sunt rezultatele organice
Ce sunt rezultatele organice

Rezultatele organice sunt liste de previzualizare a paginilor web care apar ca rezultat al algoritmului motorului de cautare si nu sunt platite. SERP-urile contin de obicei doua tipuri de continut: organice si rezultate platite.

Citeste mai mult

26 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
Seo pentru un blog de succes

Scrierea unui blog captivant, cu articole care merita împartasite, este doar jumatate din lupta în crearea de continut care implica si converteste consumatorii. Specialistii în marketing stiu ca este important...

Citeste mai mult

31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
Tendinte web design 2022

Ca în orice forma de arta prin care omul se exprima, si web design-ul se schimba, evolueaza si trece prin curente autentice de-a lungul timpului. Asadar, iata cele mai importante tendinte de web design pentru 2022!

Citeste mai mult

19 Decembrie, 2021

Continut de calitate cum sa-l scrieti în 2022
Cum sa scrieti continut de calitate

Suntem pe cale sa lasam 2021 în urma si, ca în fiecare an în aceasta perioada, este timpul sa privim spre viitor. Daca cititi aceste rânduri, înseamna ca vreti sa aflati cum sa scrieti continut de înalta calitate pentru site-ul dvs..

Citeste mai mult

21 Decembrie, 2021

Misiune si valori

Sunt un web designer, copywriter, expert SEO si specialist in analiza statistica si publicitate online... dar mai presus de toate, sunt pasionat de internet! Nu, nu este doar o slujba pentru mine. Misiunea mea? Sa ajut companiile, artizanii, antreprenorii si hobbyistii sa dialogheze mai bine cu piata, profitand de oportunitatile internetului.

Linkuri utile
Articole recomandate

© Ionut Atodirese. Toate drepturile rezervate