Rebranding

Ce este Rebranding
Ati auzit vreodata de rebranding? Este un proces prin care o companie îsi schimba identitatea. Sa aflam împreuna ce este si când este necesar!
Rebrandingul este un proces prin care un produs/serviciu, o marca sau o companie îsi modifica partial sau complet identitatea prin alegerea unui nou nume, a unui nou logo sau a unor noi culori.
Se spune ca pentru a aduce lucruri noi companiei este necesar sa privim în exterior, în schimb pentru a începe o schimbare este bine sa începem din interior, evaluând punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile acesteia si apoi sa realizam un benchmark, o analiza.
Nu ar avea sens sa lansezi un nou produs/serviciu care sa calatoreasca pe tendintele momentului, sa-si întinereasca identitatea pentru a intercepta o tinta incorecta sau pentru a schimba culorile logo-ului din plictiseala...
În branding si marketing totul trebuie sa fie planificat si în concordanta cu strategia, altfel, oricât de la moda ar fi un nou logo sau noi culori vor fi activitati inutile.
Cu toate acestea, exista cazuri în care este cu adevarat necesar sa se desfasoare activitati de rebranding.
Sa vedem cazurile în care îmbratisarea acestei strategii da o noua valoare companiei, facând-o imediat mai atractiva si competitiva pe piata.
Rezumat:
- Cresterea companiei
- Organizarea afacerii
- Reputatie
- Tinta noua
- Întinerire
- Rebranding total
- Rebranding partial
- Rebranding conservator
- Rebranding revolutionar
- Rebranding proactiv
- Rebranding receptiv
- Barilla
- Peroni
- Burger King
- Expedia
Cresterea companiei
A face rebranding este asul din mâneca în cazul în care o companie se confrunta cu o faza de crestere, caracterizata prin lansarea de noi produse/servicii, prin intrarea pe noi piete sau în proces de reînnoire.
Organizarea afacerii
Rebranding-ul este necesar atunci când are loc o fuziune sau divizare între doua sau mai multe companii, pentru a comunica partilor interesate, clientilor si concurentilor schimbarea.
Reputatie
Rebranding-ul este o activitate recomandata în toate acele cazuri în care reputatia a fost afectata si asociata cu valori negative pentru a apropia brandul de targetul sau care întelege valoarea companiei si o disociaza de anumite concepte negative.
Tinta noua
Rebranding-ul este recomandat atunci când o companie decide sa-si schimbe publicul tinta, de fapt, pentru a intercepta potentialii clienti, totul trebuie sa fie adecvat si studiat în detaliu, pornind de la identitatea marcii.
Întinerire
Rebranding-ul este o operatiune recomandata pentru a reîmprospata marcile istorice care doresc sa inoveze sau sa lanseze noi produse/servicii pe piata.
Un studiu a identificat 166 de tipuri diferite de rebranding: sa vedem care sunt cele mai importante!
Rebranding total
Un rebranding total include toate elementele identitatii unei marci, cum ar fi denumirea, tonul, strategiile de marketing, logo-ul, etc.
Rebranding partial
Vorbim de rebranding partial atunci când o companie decide sa modifice doar unul sau mai multe elemente ale identitatii unui brand, dar nu integral.
Rebranding conservator
Rebranding-ul conservator este atunci când decideti sa schimbati doar unele elemente ale unui brand, cum ar fi denumirea, tonul vocii, dar pastrati esenta acestuia neschimbata.
Rebranding revolutionar
Rebranding revolutionar este atunci când brandul este redefinit prin detasarea clara de identitatea si esenta sa.
Rebranding proactiv
Vorbim despre rebranding proactiv atunci când o companie decide sa initieze o schimbare care reprezinta un beneficiu din punct de vedere al reputatiei pentru îmbunatatirea perceptiei marcii.
Rebranding receptiv
Rebranding receptiv este atunci când o companie trebuie sa initieze neaparat o schimbare pentru a-si ridica reputatia.
Sa vedem câteva exemple de rebranding a unor companii cunoscute!
Facebook decide sa-si schimbe denumirea în Meta în 2021, în urma achizitiei Instagram, WhatsApp, Giphy si achizitionarii de produse precum Oculus Rift si servicii precum Mapillary si Jio Platforms.

Noua identitate reprezinta o referinta clara la “metaversul” care este realitatea virtuala si, potrivit lui Zuckerberg, va reprezenta noua revolutie în istoria fiintei umane.
Barilla
În 2022, Barilla a decis sa realizeze un triplu rebranding prin introducerea unui nou logo, a unui nou ambalaj si a unei noi linii de produse.

Designul logo-ului este minimal, dar transmite bine identitatea de brand a companiei datorita folosirii unui font puternic si alegerii culorii rosu închis.

Ambalajul marcii este din carton si declinat în culoarea albastru închis pentru linia clasica si în culoarea rosu închis pentru pastele bronz: nu este doar o alegere stilistica, ci mai presus de toate sustenabila.
Peroni
În 2021, Peroni a realizat un rebranding pentru a transmite inovatie si traditie printr-un nou logo, o noua identitate vizuala si o noua strategie de comunicare.
Logo-ul este hotarât minimal, iar tonul vocii devine ireverent si prietenos, ramânând în acelasi timp cel al unui brand istoric si autoritar.
Ambalajul este esential si evidentiaza noua eticheta dotata cu un cod QR care, atunci când este scanat, arata evolutia brandului si cele mai importante evenimente pas cu pas.

Eticheta evidentiaza caracterul italian al produsului datorita folosirii celor doua exemplare “Incontestabil italian” si “Produs la Bari, Roma si Padova”: un rebranding simplu, decisiv si eficient!
Burger King

În 2021, Burger King a realizat un rebranding pentru a promova o noua identitate vizuala cu o aroma vintage si-a îmbunatatit serviciile urmând lantul valoric Porter.
Expedia
Expedia a desfasurat o activitate de rebranding fara a distorsiona esenta marcii, de fapt logo-ul si culorile au fost modificate doar putin: o îmbunatatire care a scos în evidena identitatea care distinge aceasta multinationala de peste 25 de ani.

Adesea nu ai nevoie de o mare schimbare pentru a obtine cel mai bun rezultat, de fapt sunt lucrurile mici si detaliile care fac un brand unic.
Sper ca ati gasit interesant acest mini ghid despre rebranding: ati auzit vreodata de el? Contactati-ma, sunt super curios sa va cunosc parerea!
© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.
Cele mai citite articole

Viitorul site-urilor web
18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
21 august, 2023

Primul in Google
21 iunie, 2023

Ghid SEO 2023
17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
27 februarie, 2023

SEO 2023
13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
2 Iulie, 2022

SEM (Search Engine Marketing): ce este SEM si cum se face
16 Iunie, 2022

Cum sa devii copywriter
2 Aprilie, 2022

Ce este Web Hosting
7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
3 Februarie, 2022

Ce este SEO
18 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
19 Decembrie, 2021
Servicii
Postari asemanatoare

Viitorul site-urilor web
In ultimii ani, tehnologia web a evoluat rapid, oferind noi posibilitati de a crea si distribui continut online. De la site-uri statice la aplicatii web dinamice, de la design responsive la realitate augmentata, de la HTML la JavaScript..
Citeste mai mult18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Ce este optimizarea locala SEO si de ce este importanta pentru afacerea ta? Optimizarea locala SEO este procesul de imbunatatire a vizibilitatii site-ului tau pe motoarele de cautare pentru cuvintele cheie legate de zona geografica in care activezi.
Citeste mai mult11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web si cum functioneaza
Daca ai ajuns aici, probabil ca esti curios sa afli mai multe despre acest subiect. Ei bine, ai nimerit bine, pentru ca in acest articol iti voi explica tot ce trebuie sa stii despre domeniile..
Citeste mai mult21 august, 2023

Cum sa te clasezi pe primul loc in Google
Daca vrei sa iti cresti vizibilitatea online si sa atragi mai multi clienti, atunci trebuie sa stii cum sa te clasezi pe primul loc in Google. Acesta este cel mai popular motor de cautare..
Citeste mai mult21 iulie, 2023

Ghid SEO 2023
SEO (Search Engine Optimization) este procesul de îmbunatatire a vizibilitatii si relevantei unui site web în rezultatele motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo. Scopul SEO este de a atrage mai multi vizitatori organici.
Citeste mai mult17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
În lumea digitala de astazi, este esential sa ai un website pentru afacerea ta. Un website îti ofera oportunitatea de a te prezenta online, de a atrage clienti potentiali si de a creste vânzarile.
Citeste mai mult26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
Hackeri si Inteligenta Artificiala - Inteligenta Artificiala, noua arma a criminalitatii cibernetice: de la phishing la malware, de la deepfake la social engineering (inginerie sociala).
Citeste mai mult3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
SEO este probabil una dintre cele mai complexe activitati de web marketing de implementat: necesita observare, analiza, experimentare si cunoastere aprofundata a specificatiilor tehnice pentru interventia pe un site web;
Citeste mai mult27 februarie, 2023

SEO 2023
În 2023 ne asteptam la cateva noutati interesante din punct de vedere SEO care ar putea avea un impact semnificativ asupra vizibilitatii in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Oricum, SEO tehnic va fi..
Citeste mai mult13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
Cel mai bun Antivirus: clasamentul celor mai populare programe antivirus pentru PC. Aici gasiti cea mai completa colectie a celor mai buni antivirusi si toate raspunsurile pentru a afla cum sa alegi cea mai buna suita de securitate.
Citeste mai mult17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Descoperiti 8 motoare de cautare pentru navigare anonima care nu urmaresc adresele IP si care pot fi folosite ca alternativa la Google, daca doriti sa va pastrati confidentialitatea in timp ce navigati.
Citeste mai mult5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitatea astazi nu mai este o problema care este draga doar ecologistilor, ci a devenit de interes pentru o mare parte a populatiei. Guvernele si companiile au înteles, de asemenea, ca din cauza încalzirii globale si a..
Citeste mai mult27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
Dar, care sunt regulile SEO de urmat? Unde sunt scrise? Cel mai important document oficial in care veti gasi referinte SEO, este ghidul oficial scris chiar de Google: notiuni introductive despre optimizarea motorului de cautare.
Citeste mai mult2 Iulie, 2022

Ce este SEM si cum se face
SEM - Ce este SEM? Search Engine Marketing, cunoscut sub acronimul SEM, este practica de marketing digital folosita pentru a creste traficul catre un site web de la principalele motoare de cautare precum Google, Bing, Yahoo etc..
Citeste mai mult16 Iunie, 2022

Cum sa devii copywriter
Ai vrea sa înveti cum sa foloseti cuvinte pentru a vinde? Ti-a placut întotdeauna marketingul si persuasiunea? Ti-ar place sa faci din abilitatile de scris si de comunicare meseria ta? Daca raspunsul la toate aceste întrebari este..
Citeste mai mult2 Aprilie, 2022

Hosting, Ce este Web Hosting
Daca cititi acest articol, probabil ca v-ati întrebat: ce este web hosting? Astazi m-am decis sa lamurim orice îndoiala cu privire la Hosting cu acest ghid practic. Ce este un serviciu de gazduire? De ce sa-l folosesti? Etc..
Citeste mai mult7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
Tendinte de copywriting in 2022 este revenirea colectiva la o dimensiune umana si reflexiva dupa ce a urmarit logica pierei de ani de zile. Cum evolueaza scrierea online si rolul copywriterilor?
Citeste mai mult3 Februarie, 2022

Ce sunt rezultatele organice
Rezultatele organice sunt liste de previzualizare a paginilor web care apar ca rezultat al algoritmului motorului de cautare si nu sunt platite. SERP-urile contin de obicei doua tipuri de continut: organice si rezultate platite.
Citeste mai mult26 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
Scrierea unui blog captivant, cu articole care merita împartasite, este doar jumatate din lupta în crearea de continut care implica si converteste consumatorii. Specialistii în marketing stiu ca este important...
Citeste mai mult31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
Ca în orice forma de arta prin care omul se exprima, si web design-ul se schimba, evolueaza si trece prin curente autentice de-a lungul timpului. Asadar, iata cele mai importante tendinte de web design pentru 2022!
Citeste mai mult19 Decembrie, 2021

Cum sa scrieti continut de calitate
Suntem pe cale sa lasam 2021 în urma si, ca în fiecare an în aceasta perioada, este timpul sa privim spre viitor. Daca cititi aceste rânduri, înseamna ca vreti sa aflati cum sa scrieti continut de înalta calitate pentru site-ul dvs..
Citeste mai mult21 Decembrie, 2021
Misiune si valori
Sunt un web designer, copywriter, expert SEO si specialist in analiza statistica si publicitate online... dar mai presus de toate, sunt pasionat de internet! Nu, nu este doar o slujba pentru mine. Misiunea mea? Sa ajut companiile, artizanii, antreprenorii si hobbyistii sa dialogheze mai bine cu piata, profitand de oportunitatile internetului.
Articole recomandate
- Motoare de cautare anonime
5 Noiembrie, 2022
- Cum sa devii copywriter
2 Aprilie, 2022
- Ce este Web Hosting
7 Martie, 2022
- Ce este SEO
18 Ianuarie, 2022
- Seo pentru un blog de succes
31 Decembrie, 2021
- Tendinte web design 2022
19 Decembrie, 2021