Seo pentru un blog de succes

SEO pentru blog: sfaturi pentru optimizarea articolelor
Scrierea unui blog captivant, cu articole care merita împartasite, este doar jumatate din lupta în crearea de continut care implica si converteste consumatorii. Specialistii în marketing stiu ca este important sa tina cont si de blog. Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este o modalitate inteligenta de a face acest lucru prin atragerea organica a cititorilor catre blogul dvs. si cresterea vizibilitatii site-ului dvs. web.
De asemenea, traficul pe care îl atrageti în acest fel va fi format din cititori interesati si implicati, deoarece v-au gasit blogul introducând cuvinte cheie relevante pe Google (sau alte motoare de cautare). Cu SEO eficient, ati depasit deja obstacolul de a stârni interesul ini?ial al cititorului. Daca ti-ai optimizat corect postarile, utilizatorii care ajung pe blogul tau vor fi deja dornici sa consume continutul pe care l-ai creat.
De acolo, tot ce trebuie sa faceti este sa le pastrati interesul cu cercetari aprofundate, o structura bine organizata si continut de calitate. Acest lucru este deosebit de important pentru bloggerii care se bazeaza foarte mult pe traficul organic pentru a obtine clienti potentiali si pentru a genera venituri sau vânzari.
Indiferent daca sunteti proprietarul unei mici afaceri care doreste sa lanseze un site de comert electronic sau un expert SEO, nu ratati sfaturile mele de SEO pentru blogging pe care le-am adunat pentru a va ajuta sa va optimizati urmatoarea postare. Mai exact, va voi explica cum sa creati continut grozav:
- Organizati-va continutul în grupuri de subiecte
- Utilizati cercetarea cuvintelor cheie
- Scrieti pentru a va pozitiona în snippet recomandate
- Încorporati continut multimedia în pagina
- Adaugati linkuri interne la continutul dvs
- Personalizati adresa URL
- Utilizati instrumente si plug-in-uri pentru a va usura munca
- Monitorizati capacitatea de raspuns si experienta pe dispozitivele mobile
Organizati-va continutul în grupuri de subiecte
În trecut, blogging-ul si SEO se concentrau în principal pe optimizarea postarilor individuale. Desi acest lucru este important, va puteti îmbunatati în continuare clasamentul în motoarele de cautare utilizând grupuri de subiecte. Urmând acest model, selectati un pilon mai larg sau un cuvânt cheie tinta pentru care doriti sa va clasati si creati continut "cluster” pe anumite cuvinte cheie legate de acel subiect. Aceasta abordare are ca rezultat o interconectare mai mare între articolele individuale ale blogului dvs., îmbunatatind autoritatea generala a site-ului web si experienta utilizatorului publicului dvs.
Astfel eviti si competitia între continutul blogului. Când aveti mai multe postari pe acelasi subiect, va puteti gasi cu adrese URL care distrag atentia de la ceilalti. Un calendar editorial este esential daca doriti ca modelul dvs. de pilon-cluster sa aiba succes. Puteti selecta în avans subiectele de pilon si cluster si puteti planifica o strategie logica SEO pentru blog pentru postarea de continut nou.
În primul rând, selectati subiectele pilonului. Apoi, completati sase pâna la opt subiecte secundare pe baza întrebarilor specifice pe care le-ar putea avea o persoana dupa ce a citit continutul paginii pilon. Instrumente de cercetare a subiectelor va poat ajuta sa gasiti idei noi pentru continutul aferent articolului dvs. principal. Sa presupunem ca ai un site web despre cum sa faci fitness acasa, de exemplu. Adaugati interogarea de cautare „fitness acasa” si vi se va oferi o lista de idei de cuvinte cheie asociate.
Utilizati cercetarea cuvintelor cheie
Cercetarea amanuntita a cuvintelor cheie este esentiala pentru succesul unui blog. Aceasta este o activitate care necesita mai mult decât sa te gânde?ti singur: „Ce vor posta oamenii pe Google?” De exemplu, cel mai evident cuvânt cheie nu este neaparat cea mai buna alegere. Cuvintele cheie populare cu volum mare de cautare sunt extrem de competitive, ceea ce face mai dificila clasarea bine în rezultatele motoarelor de cautare.
Din fericire, exista instrumente SEO care va pot ajuta sa va cercetati cuvintele cheie. Instrumente pentru cuvinte cheie de cercetare, pentru a va oferi o evaluare a valorii si clasamentul competitiv a cuvintelor cheie si sa analizeze clasamentul organic ale competitorilor cuvintelor cheie. Puteti chiar sa descoperiti cuvintele cheie „nefurnizate” prin integrarea contului dvs. Google Analytics si, astfel, sa obtineti date încrucisate pentru a verifica performan?a cautarii organice.
Concentrati-va pe unul sau doua cuvinte cheie lungi, care vor reflecta intentia de cautare a publicului tinta. Aceasta este o fraza mai lunga, mai concentrata, pe care o persoana este mai probabil sa o foloseasca la un punct de cumparare sau când cauta prin voce. În loc de „articol în forma lunga”, de exemplu, o persoana ar putea cauta „cum sa scriu un articol în forma lunga”. Aceste cuvinte cheie ar trebui sa fie incluse în corpul postarii de blog, URL-ul paginii, meta-descriere si eticheta de titlu.
Scrieti pentru a va pozitiona în snippet recomandate
Fragmentele prezentate (snippet recomandate) sunt afisate în partea de sus in SERP Google. Ele apar adesea sub forma de liste cu marcatori, ghiduri scurte de utilizare sau sub forma de întrebari si raspunsuri scurte. Fragmentele recomandate ofera în esenta raspunsuri rapide la cautarile obisnuite, în special la întrebarile „cine, ce, unde, de ce si cum”.
Daca scrieti continut pe care Google îl selecteaza ca Fragment recomandat, acesta va aparea automat în partea de sus a SERP-urilor. Pentru a optimiza fragmentele recomandate, ar trebui sa gasiti mai întâi SERP-urile care apar deja cu un fragment. De asemenea, puteti verifica ce tipuri de fragmente recomandate afiseaza Google pentru un anumit termen, cum ar fi o lista cu marcatori sau numerotate, în raport cu un paragraf de text. Si pe baza acestor informatii, structurati-va articolul. În ceea ce priveste stilul, acordati prioritate unui copywriting clar, concis, cu subtitrari bine gândite.
Încorporati continut multimedia în pagina
Un blog de înalta calitate necesita mai mult decât o scriere buna. Încorporati diferite tipuri de continut media îmbogatit, adica continut multimedia, cum ar fi fotografii, videoclipuri sau infografice personalizate. Google ofera un tutorial la îndemâna despre cum sa încorporati continut media îmbogatit.
Videoclipurile sunt deosebit de eficiente pentru orice postare noua pe blog. Un continut video solicita automat utilizatorului sa ramâna pe o pagina pentru o anumita perioada de timp. Videoclipul este, de asemenea, un mediu extrem de popular, asa cum demonstreaza succesul platformelor precum TikTok. Vizionarea video online la nivel global este în crestere, iar cheltuielile publicitare reflecta acest lucru. Retineti ca puteti reutiliza adesea continutul blogului pentru videoclipuri, simplificând procesul de creare a continutului.
Adaugati linkuri interne la continutul dvs
O alta buna practica SEO care nu necesita abilitati tehnice SEO este inserarea de link-uri interne ponderate în coninutul postat pe blog. Link-urile catre alte pagini încurajeaza cititorii sa exploreze site-ul, retinându-se pe platforma dvs. mai mult timp. Dar, de asemenea, ajuta motoarele de cautare sa gaseasca alte pagini relevante pe care le aveti de oferit. Când creati un link, nu folositi mai mult de cinci cuvinte pentru textul ancora. Pentru a-i determina pe utilizatori sa faca clic pe un link, clarificati unde îi va duce acel link si ce valoare va oferi clicul.
Nu în ultimul rând, asigurati-va ca toate legaturile interne sunt logice. Un link cu text de ancorare de dragul sau nu va oferi cititorilor valoare adaugata (ceea ce înseamna ca nu vor face clic). Google, în clasamentele sale, apreciaza foarte mult experienta utilizatorilor finali si valoarea pe care le ofera un continut. În general, aceste sfaturi de optimizare SEO pentru un blog sunt toate orientate catre acest scop.
Personalizati adresa URL
Un factor important de clasare este structura URL-ului dvs., asa ca nu va bazati pe adresele URL generate automat pentru postarile de pe blog. Adresele URL personalizate permit motoarelor de cautare sa înteleaga cu usurinta despre ce este pagina si permit robotilor Google sa indexeze paginile în consecinta.
De asemenea, adresele URL personalizate arata utilizatorilor despre ce este o pagina mai rapid. Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când vine vorba de link-uri interne. Daca un utilizator trece cu mouse-ul peste un text de ancorare si adresa URL care apare indica unde va fi redirectionat, este mai probabil ca utilizatorul sa faca clic pe acesta. Retineti ca, daca modificati adresele URL, va trebui sa va întoarceti si sa modificati si linkurile interne. De asemenea, este posibil ca linkurile in intrare sa nu mai functioneze. Deci, creati adrese URL bune chiar de la început.
Un alt avantaj al unei adrese URL personalizate? Puteti folosi cuvintele cheie pentru care încercati sa va clasati. Doar asigurati-va ca adresa URL cu cuvintele dvs. cheie este prietenoasa cu SEO - adica este concisa si simpla.
Utilizati instrumente si plug-in-uri pentru a va usura munca
Pluginurile pentru sistemele de management al continutului (CMS) vor simplifica eforturile SEO ale blogului dvs. Daca ati ales WordPress ca CMS, de exemplu, puteti utiliza Akismet pentru a monitoriza comentariile si spam-ul sau îmbunatatirea fluxului de lucru, ceea ce va permite sa schimbati cu usurinta dimensiunea fontului, sa creati tabele si multe altele. Daca utilizati Ghost (popular printre bloggeri), puteti integra plugin-uri de la Google Analytics, YouTube, Twitter si Zapier, pentru a numi doar câteva...
Pluginurile va pot economisi timp pretios când vine vorba de SEO. Luati Yoast, de exemplu, un plugin SEO pentru WordPress. Este un instrument care acopera multe aspecte ale optimizarii. Dupa instalare, ai un modul în editorul fiecarei pagini, care îti arata cum functioneaza pagina ta pe baza criteriilor cheie SEO. Analizeaza totul, de la lungimea continutului pâna la link-urile in intrare, meta titlu si pozitionarea cuvintelor cheie principale. Orice probleme care necesita atentia dvs. sunt semnalate, astfel încât sa le puteti remedia rapid.
Monitorizati capacitatea de raspuns si experienta pe dispozitivele mobile
Mobilul nu mai este un element secundar atunci când vine vorba de web design. Google a confirmat indexarea mobile-first. Aceasta înseamna ca gigantul motoarelor de cautare prioritizeaza versiunea mobila a continutului (în defavoarea versiunii desktop) atunci când indexeaza si clasifica paginile web. Prima abordare mobila a fost lansata în iulie 2019 si este acum cea implicita pentru toate site-urile web noi.
Primul pas pentru a verifica daca site-ul dvs. este optimizat pentru dispozitive mobile este sa faceti testul utilizând instrumentul de optimizare pentru dispozitive mobile Google. Instrumentul va indica câteva probleme de baza si cum sa le remediati. În general, asigurati-va ca aveti un design responsive, astfel încât paginile dvs. de blog sa aiba o singura adresa URL (în loc de doua diferite pentru desktop si mobil). Acest lucru asigura ca backlink-urile catre blogul dvs. nu sunt împartite între doua adrese URL, crescând puterea acestor link-uri de intrare.
Exista, de asemenea, pasi stilistici simpli pe care îi puteti face pentru a face experienta mobila mai usor de utilizat. Cea mai buna structura de blog pentru SEO prioritizeaza vizibilitatea. Evitati, de exemplu, bucatile mari de text, care sunt mai greu de citit pe dispozitivele mobile. Folositi titluri pentru a împarti textul si a-l organiza. Alte puncte cheie care pot fi raportate de instrumentul de testare de optimizare a dispozitivelor mobile de la Google includ continutul mai larg decât ecranul, plasarea elementelor pe care se poate face clic prea aproape una de cealalta si utilizarea textului care este prea mic pentru a fi citit de un smartphone.
Cele mai citite articole

Viitorul site-urilor web
18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
21 august, 2023

Primul in Google
21 iunie, 2023

Ghid SEO 2023
17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
27 februarie, 2023

SEO 2023
13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
2 Iulie, 2022

SEM (Search Engine Marketing): ce este SEM si cum se face
16 Iunie, 2022

Cum sa devii copywriter
2 Aprilie, 2022

Ce este Web Hosting
7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
3 Februarie, 2022

Ce este SEO
18 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
19 Decembrie, 2021
Servicii
Postari asemanatoare

Viitorul site-urilor web
In ultimii ani, tehnologia web a evoluat rapid, oferind noi posibilitati de a crea si distribui continut online. De la site-uri statice la aplicatii web dinamice, de la design responsive la realitate augmentata, de la HTML la JavaScript..
Citeste mai mult18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Ce este optimizarea locala SEO si de ce este importanta pentru afacerea ta? Optimizarea locala SEO este procesul de imbunatatire a vizibilitatii site-ului tau pe motoarele de cautare pentru cuvintele cheie legate de zona geografica in care activezi.
Citeste mai mult11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web si cum functioneaza
Daca ai ajuns aici, probabil ca esti curios sa afli mai multe despre acest subiect. Ei bine, ai nimerit bine, pentru ca in acest articol iti voi explica tot ce trebuie sa stii despre domeniile..
Citeste mai mult21 august, 2023

Cum sa te clasezi pe primul loc in Google
Daca vrei sa iti cresti vizibilitatea online si sa atragi mai multi clienti, atunci trebuie sa stii cum sa te clasezi pe primul loc in Google. Acesta este cel mai popular motor de cautare..
Citeste mai mult21 iulie, 2023

Ghid SEO 2023
SEO (Search Engine Optimization) este procesul de îmbunatatire a vizibilitatii si relevantei unui site web în rezultatele motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo. Scopul SEO este de a atrage mai multi vizitatori organici.
Citeste mai mult17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
În lumea digitala de astazi, este esential sa ai un website pentru afacerea ta. Un website îti ofera oportunitatea de a te prezenta online, de a atrage clienti potentiali si de a creste vânzarile.
Citeste mai mult26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
Hackeri si Inteligenta Artificiala - Inteligenta Artificiala, noua arma a criminalitatii cibernetice: de la phishing la malware, de la deepfake la social engineering (inginerie sociala).
Citeste mai mult3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
SEO este probabil una dintre cele mai complexe activitati de web marketing de implementat: necesita observare, analiza, experimentare si cunoastere aprofundata a specificatiilor tehnice pentru interventia pe un site web;
Citeste mai mult27 februarie, 2023

SEO 2023
În 2023 ne asteptam la cateva noutati interesante din punct de vedere SEO care ar putea avea un impact semnificativ asupra vizibilitatii in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Oricum, SEO tehnic va fi..
Citeste mai mult13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
Cel mai bun Antivirus: clasamentul celor mai populare programe antivirus pentru PC. Aici gasiti cea mai completa colectie a celor mai buni antivirusi si toate raspunsurile pentru a afla cum sa alegi cea mai buna suita de securitate.
Citeste mai mult17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Descoperiti 8 motoare de cautare pentru navigare anonima care nu urmaresc adresele IP si care pot fi folosite ca alternativa la Google, daca doriti sa va pastrati confidentialitatea in timp ce navigati.
Citeste mai mult5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitatea astazi nu mai este o problema care este draga doar ecologistilor, ci a devenit de interes pentru o mare parte a populatiei. Guvernele si companiile au înteles, de asemenea, ca din cauza încalzirii globale si a..
Citeste mai mult27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
Dar, care sunt regulile SEO de urmat? Unde sunt scrise? Cel mai important document oficial in care veti gasi referinte SEO, este ghidul oficial scris chiar de Google: notiuni introductive despre optimizarea motorului de cautare.
Citeste mai mult2 Iulie, 2022

Ce este SEM si cum se face
SEM - Ce este SEM? Search Engine Marketing, cunoscut sub acronimul SEM, este practica de marketing digital folosita pentru a creste traficul catre un site web de la principalele motoare de cautare precum Google, Bing, Yahoo etc..
Citeste mai mult16 Iunie, 2022

Ce este Rebranding si cand este necesar
Rebranding - Ati auzit vreodata de Rebranding? Este un proces prin care o companie isi schimba identitatea. Sa aflam impreuna ce este Rebranding si cand este necesar!
Citeste mai mult3 Mai, 2022

Cum sa devii copywriter
Ai vrea sa înveti cum sa foloseti cuvinte pentru a vinde? Ti-a placut întotdeauna marketingul si persuasiunea? Ti-ar place sa faci din abilitatile de scris si de comunicare meseria ta? Daca raspunsul la toate aceste întrebari este..
Citeste mai mult2 Aprilie, 2022

Hosting, Ce este Web Hosting
Daca cititi acest articol, probabil ca v-ati întrebat: ce este web hosting? Astazi m-am decis sa lamurim orice îndoiala cu privire la Hosting cu acest ghid practic. Ce este un serviciu de gazduire? De ce sa-l folosesti? Etc..
Citeste mai mult7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
Tendinte de copywriting in 2022 este revenirea colectiva la o dimensiune umana si reflexiva dupa ce a urmarit logica pierei de ani de zile. Cum evolueaza scrierea online si rolul copywriterilor?
Citeste mai mult3 Februarie, 2022

Ce sunt rezultatele organice
Rezultatele organice sunt liste de previzualizare a paginilor web care apar ca rezultat al algoritmului motorului de cautare si nu sunt platite. SERP-urile contin de obicei doua tipuri de continut: organice si rezultate platite.
Citeste mai mult26 Ianuarie, 2022

Ce este SEO
SEO este ramura de Marketing Digital care se ocupa cu imbunatatirea pozitiei paginilor web in rezultatele organice (nesponsorizate) ale motoarelor de cautare. În acest ghid vom vedea în detaliu ce este SEO si cum functioneaza.
Citeste mai mult18 Ianuarie, 2022

Tendinte web design 2022
Ca în orice forma de arta prin care omul se exprima, si web design-ul se schimba, evolueaza si trece prin curente autentice de-a lungul timpului. Asadar, iata cele mai importante tendinte de web design pentru 2022!
Citeste mai mult19 Decembrie, 2021

Cum sa scrieti continut de calitate
Suntem pe cale sa lasam 2021 în urma si, ca în fiecare an în aceasta perioada, este timpul sa privim spre viitor. Daca cititi aceste rânduri, înseamna ca vreti sa aflati cum sa scrieti continut de înalta calitate pentru site-ul dvs..
Citeste mai mult21 Decembrie, 2021
Misiune si valori
Sunt un web designer, copywriter, expert SEO si specialist in analiza statistica si publicitate online... dar mai presus de toate, sunt pasionat de internet! Nu, nu este doar o slujba pentru mine. Misiunea mea? Sa ajut companiile, artizanii, antreprenorii si hobbyistii sa dialogheze mai bine cu piata, profitand de oportunitatile internetului.
Articole recomandate
- Motoare de cautare anonime
5 Noiembrie, 2022
- Cum sa devii copywriter
2 Aprilie, 2022
- Ce este Web Hosting
7 Martie, 2022
- Ce este SEO
18 Ianuarie, 2022
- Seo pentru un blog de succes
31 Decembrie, 2021
- Tendinte web design 2022
19 Decembrie, 2021