Tendinte de copywriting 2022

Tendinte de copywriting 2022

Scriere umana pentru fiinte umane..

Care sunt tendintele de copywriting din 2022 si cum ar trebui sa se orienteze copywriterii în acest an? Pentru a raspunde la aceasta întrebare, sa consideram ca cei aproape doi ani de pandemie au schimbat oamenii si, în consecinta, comportamentele pe web si relatiile cu brandurile.

În lunile de izolare am întrerupt relatiile sociale în afara retelei, fortati sa ne mutam orizontul online.

Daca pe de o parte am reusit sa redescoperim ceea ce conteaza cel mai mult în viata, de exemplu afectiunile, sanatatea sau împlinirea personala, pe de alta parte ne-am lasat ghidati de aceste reflectii si în achizitii, care au devenit mai constiente.

Astazi ne apropiem mai des de marcile pe care le gasim pe lungimea noastra de unda, adica acele afaceri care au învatat o lectie de la Covid si au reusit sa puna oamenii pe primul loc înaintea produselor.

Alegem brandurile care ne primesc pe deplin si care vorbesc cu noi.

Aici intra în joc munca unui copywriter, figura instruita sa transforme ideile în mesaje eficiente care sa fie difuzate pe mai multe canale.

Mai presus de toate tendintele de copywriting din 2022, exista dorinta reînnoita de a comunica cu marcile si asteptarea ca acestea vor fi reciproc. Acesta este motivul pentru care copywritingul în 2022 va trebui sa vorbeasca despre evolutia umanitatii cu umanitatea pentru a permite companiilor sa recunoasca valoarea oamenilor.

Tendinta copywriting 2022: factorii pe care fiecare stilou digital ar trebui sa ia în considerare

Desi una dintre tendintele copywriting din 2022 va fi ca în fiecare an SEO de calitate, urmatoarele paragrafe nu con?in sfaturi despre cum sa faci copywriting pentru motoarele de cautare. Evident, se poate presupune ca în 2022 fiecare copywriter stie sa aplice principiile SEO - sau cel putin sa posede primele rudimente - si ca se actualizeaza cu ultimele news.

Dar aici vrem sa vorbim despre comunicarea umana pentru fiinte umane.

Cu totii avem un puternic sentiment de apartenenta si ne place sa fim implicati

Datorita izolarii sociale si zilelor chibzuite de acasa, în ultimii doi ani am simtit nevoia sa apartinem la ceva. Ne-am redescoperit ca fiinte umane online, în spatele perdelelor pe jumatate închise ale caselor noastre, între o întâlnire pe Zoom si un ochi pe feed-ul Facebook care raspândeste dorinta de unitate.

Într-un interviu recent, psihologul american Robert Cialdini, autor al foarte faimoasei carti Psihologia Persuasiunii. Cum si de ce ajungem sa spunem da - el a identificat unitatea ca o pârghie universala de persuasiune. Cialdini sustine ca:

“Ideea ca împartasim o identitate cu altcineva înseamna ca vrem sa spunem da persoanelor cu care împartasim acea identitate într-o masura mai mare decât celor care se afla în afara acestei împartasiri.”

Robert Cialdini

Cum sa abordezi scrierea persuasiva cu conceptul de scriere umana pentru fiinte umane fara sa te gândesti (prea mult) la conversii?

Pentru branduri, copywriting-ul este principala cale de acces la oameni, un mijloc puternic de a cimenta sentimentul de apartenenta care ne caracterizeaza ca fiinte umane ai unei evolutii epocale. Prin urmare, marcile si copywriterii nu ar trebui sa profite de o perioada dificila pentru a face bani, dar ar putea rescrie istoria corporativa împartasind punctul de vedere cu oamenii, punând clientii si companiile pe picior de egalitate în numele unei umanitati reînnoite.

Deci, ce va face copywriterul?

Un copywriter ar putea participa la dezvoltarea proiectelor de marketing care implica publicul prin evenimente web, continut interactiv, cum ar fi chestionare, sondaje, concursuri, provocari sau sa contribuie la crearea si consolidarea comunitatilor online în care brandul îsi poate împartasi identitatea, pentru ca sentimentul de apartenenta genereaza încredere.

Un copywriter bun transforma ideile în mesaje eficiente, este util companiilor atâta timp cât se converteste, dar va putea sa sparga distanta dintre marci si oameni cu cuvinte doar daca stie sa se puna în pielea umanitatii.

Recunoasterea marcii este în centrul atentiei

Fiecare afacere ar trebui sa faca o investitie pe termen lung prin angajarea unui copywriter profesionist. Mai ales într-o perioada atât de delicata.

În ultimii doi ani, marcile – chiar si cele mai mici – au publicat râuri de cuvinte. Acest lucru a însemnat mai multa munca pentru copywriteri si editorii de continut, dar într-un context de concurenta nesfârsita.

Prin urmare, companiile, pentru a iesi din multime, au lucrat la identitate. Au abordat oamenii si au amintit publicului ce îi face unici. Copywriterii aveau sarcina de a distila mesajul cu continuturi care sa reflecte starea de spirit a oamenilor si, în acelasi timp, sa spuna adevarul despre angajamentul marcilor si esenta lor cea mai profunda.

Una dintre tendintele de copywriting din 2022 va fi utilizarea unui limbaj viu si realist. Fiecare afacere ar trebui sa rezoneze cu o voce personala, mai ales în vremea Covid. Pentru ca marcile nu sunt doar mai aproape de oameni, ci sunt facute chiar de oameni.

Continut care trece la actiune

Am vorbit deja despre continut interactiv: chestionare, provocari, sondaje dar si evenimente online care stimuleaza participarea oamenilor. Iata ce le place cel mai mult astazi.

În 2022 brandul câstigator va fi cel care va întâlni publicul într-un teritoriu comun pe care sa satisfaca dorinta de a comunica si sentimentul de apartenenta care i-a coplesit pe to?i, atât oameni, cât si companii.

Cum poate ajuta un copywriter? Printre tendintele de copywriting din 2022 întâlnim o scriere draga persuasiva, care, totusi, de ceva timp nu a mai fost considerata un simplu instrument de conversie. Copywriterul dezlantuie persuasiunea de a duce oamenii într-o calatorie cu o destinatie fermecata: rescrierea istoriei companiei împreuna cu marcile.

Clientul devine coprotagonistul unei naratiuni needitate.

Si daca înainte eram utilizatori sau clienti potentiali, odata cu pandemia ne-am aratat ca fiinte umane care au încredere în marci atunci când se simt multumiti. Când dragostea este reciproca.

Lucrul creativ la call-to-action este o provocare pentru pixurile digitale care va trebui sa fascineze interlocutorul cu termeni care nu-l împing pur si simplu la actiune, ci mai degraba sa-l ridice natural de pe scaun, aproape ca într-o sesiune de meditatie.

Atentie la podcasturi - s-ar putea converti

Podcast-urile sunt continut audio de natura serial care s-a depopulat în plina pandemie, în 2020 si 2021, iar astazi tendinta se extinde vazand cu ochii. Este suficient sa spunem ca între septembrie 2020 si septembrie 2021, Podcast a înregistrat o crestere de 85% pe Spotify, în timp ce numarul lor pe aceasta platforma a crescut cu 2.500% fata de 2018.

Are sens sa vorbim despre copywriting pentru podcast? Cu siguranta. Avem nevoie de profesionisti care produc scenarii de calitate pentru a ajunge la inimile oamenilor.

Cine asculta podcasturi îi place pe cel care le difuzeaza. Depinde de copywriteri sa raspândeasca povestile pe care marcile doresc sa le spuna folosind cuvintele potrivite.

Inteligenta artificiala are nevoie de fiinte umane

Majoritatea utilizatorilor de internet cauta asistenta online. Din acest motiv, multe branduri au ales Chatbots ca serviciu clienti pentru a oferi utilizatorilor raspunsurile pe care le cauta, în timp real si automat.

Nu putine companii au inclus în strategia lor de marketing si programe de inteligenta artificiala care, pe baza unor numere si algoritmi, creeaza cuvinte, fraze si texte corecte din punct de vedere al structurii si continutului, dar nu suficient de bune pentru a depasi valoarea un copywriter.

Adesea ceea ce este scris de masini nu raspunde nevoilor oamenilor, nu ne implica si nu ne entuziasmeaza.

De aceea, nu vom gasi text scris de software în fruntea listei printre tendintele de copywriting pentru 2022. Probabil ca va exista mai multa munca pentru copywriteri, care ar putea fi nevoiti sa lucreze si ca editori sau consultanti de programare AI pentru scriere automata.

Inca mai este nevoie de inteligen?a umana!

© Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Cele mai citite articole
SEO 2024
SEO 2024

2 Ianuarie, 2023

Viitorul site-urilor web
Viitorul site-urilor web

18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Optimizare Locala SEO

11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
Ce este un domeniu web

21 august, 2023

Primul in Google
Primul in Google

21 iunie, 2023

Ghid SEO 2023
Ghid SEO 2023

17 iunie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
Cum alegi agentia SEO potrivita

27 februarie, 2023

SEO 2023
SEO 2023

13 Ianuarie, 2023

Cel mai bun Antivirus
Cel mai bun Antivirus

17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Motoare de cautare anonime

5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitate digitala

27 Iulie, 2022

Cum sa devii copywriter
Cum sa devii copywriter

2 Aprilie, 2022

Ce este Web Hosting
Ce este Web Hosting

7 Martie, 2022

Tendinte de copywriting 2022
Tendinte de copywriting 2022

3 Februarie, 2022

Ce este SEO
Ce este SEO

18 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
Seo pentru un blog de succes

31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
Tendinte web design 2022

19 Decembrie, 2021

Servicii

Postari asemanatoare

Ce este un plan editorial SEO
Ce este un plan editorial SEO

Un plan editorial SEO este un instrument esential pentru orice strategie de marketing de continut, care serveste la organizarea si planificarea continutului web intr-un mod care sa optimizeze vizibilitatea in motoarele de..

Citeste mai mult

15 Aprilie, 2024

SEO 2024
SEO 2024

SEO 2024: 🚀 cum sa va optimizati site-ul in 2024 pentru a fi gasit de motoarele de cautare. SEO (Search Engine Optimization) este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web sau a unei pagini web in rezultatele organice..

Citeste mai mult

2 Ianuarie, 2024

Cum creezi un newsletter eficient
Cum creezi un newsletter eficient

Un newsletter este o modalitate excelenta de a comunica cu clientii, partenerii sau potentialii clienti ai afacerii tale. Prin intermediul unui newsletter, poti sa impartasesti noutati, oferte, sfaturi sau povesti de succes legate de..

Citeste mai mult

17 Decembrie, 2023

Viitorul site-urilor web
Viitorul site-urilor web

In ultimii ani, tehnologia web a evoluat rapid, oferind noi posibilitati de a crea si distribui continut online. De la site-uri statice la aplicatii web dinamice, de la design responsive la realitate augmentata, de la HTML la JavaScript..

Citeste mai mult

18 Noiembrie, 2023

Optimizare Locala SEO
Optimizare Locala SEO

Ce este optimizarea locala SEO si de ce este importanta pentru afacerea ta? Optimizarea locala SEO este procesul de imbunatatire a vizibilitatii site-ului tau pe motoarele de cautare pentru cuvintele cheie legate de zona geografica in care activezi.

Citeste mai mult

11 Septembrie, 2023

Ce este un domeniu web
Ce este un domeniu web si cum functioneaza

Daca ai ajuns aici, probabil ca esti curios sa afli mai multe despre acest subiect. Ei bine, ai nimerit bine, pentru ca in acest articol iti voi explica tot ce trebuie sa stii despre domeniile..

Citeste mai mult

21 august, 2023

Cum sa te clasezi pe primul loc in Google
Cum sa te clasezi pe primul loc in Google

Daca vrei sa iti cresti vizibilitatea online si sa atragi mai multi clienti, atunci trebuie sa stii cum sa te clasezi pe primul loc in Google. Acesta este cel mai popular motor de cautare..

Citeste mai mult

21 iulie, 2023

Ghid SEO 2023
Ghid SEO 2023

SEO (Search Engine Optimization) este procesul de îmbunatatire a vizibilitatii si relevantei unui site web în rezultatele motoarelor de cautare, cum ar fi Google, Bing sau Yahoo. Scopul SEO este de a atrage mai multi vizitatori organici.

Citeste mai mult

17 iunie, 2023

De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta
De ce ai nevoie de un website pentru afacerea ta

În lumea digitala de astazi, este esential sa ai un website pentru afacerea ta. Un website îti ofera oportunitatea de a te prezenta online, de a atrage clienti potentiali si de a creste vânzarile.

Citeste mai mult

26 mai, 2023

Hackeri si Inteligenta Artificiala
Hackeri si Inteligenta Artificiala

Hackeri si Inteligenta Artificiala - Inteligenta Artificiala, noua arma a criminalitatii cibernetice: de la phishing la malware, de la deepfake la social engineering (inginerie sociala).

Citeste mai mult

3 aprilie, 2023

Cum alegi agentia SEO potrivita
Cum alegi agentia SEO potrivita

SEO este probabil una dintre cele mai complexe activitati de web marketing de implementat: necesita observare, analiza, experimentare si cunoastere aprofundata a specificatiilor tehnice pentru interventia pe un site web;

Citeste mai mult

27 februarie, 2023

SEO 2023
SEO 2023

În 2023 ne asteptam la cateva noutati interesante din punct de vedere SEO care ar putea avea un impact semnificativ asupra vizibilitatii in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. Oricum, SEO tehnic va fi..

Citeste mai mult

13 Ianuarie, 2023

Antivirus
Cel mai bun Antivirus

Cel mai bun Antivirus: clasamentul celor mai populare programe antivirus pentru PC. Aici gasiti cea mai completa colectie a celor mai buni antivirusi si toate raspunsurile pentru a afla cum sa alegi cea mai buna suita de securitate.

Citeste mai mult

17 Noiembrie, 2022

Motoare de cautare anonime
Motoare de cautare anonime

Descoperiti 8 motoare de cautare pentru navigare anonima care nu urmaresc adresele IP si care pot fi folosite ca alternativa la Google, daca doriti sa va pastrati confidentialitatea in timp ce navigati.

Citeste mai mult

5 Noiembrie, 2022

Sustenabilitate digitala
Sustenabilitate digitala

Sustenabilitatea astazi nu mai este o problema care este draga doar ecologistilor, ci a devenit de interes pentru o mare parte a populatiei. Guvernele si companiile au înteles, de asemenea, ca din cauza încalzirii globale si a..

Citeste mai mult

27 Iulie, 2022

Cele mai importante reguli SEO
Cele mai importante reguli SEO

Dar, care sunt regulile SEO de urmat? Unde sunt scrise? Cel mai important document oficial in care veti gasi referinte SEO, este ghidul oficial scris chiar de Google: notiuni introductive despre optimizarea motorului de cautare.

Citeste mai mult

2 Iulie, 2022

Search Engine Marketing
Ce este SEM si cum se face

SEM - Ce este SEM? Search Engine Marketing, cunoscut sub acronimul SEM, este practica de marketing digital folosita pentru a creste traficul catre un site web de la principalele motoare de cautare precum Google, Bing, Yahoo etc..

Citeste mai mult

16 Iunie, 2022

Rebranding
Ce este Rebranding si cand este necesar

Rebranding - Ati auzit vreodata de Rebranding? Este un proces prin care o companie isi schimba identitatea. Sa aflam impreuna ce este Rebranding si cand este necesar!

Citeste mai mult

3 Mai, 2022

Cum sa devii copywriter
Cum sa devii copywriter

Ai vrea sa înveti cum sa foloseti cuvinte pentru a vinde? Ti-a placut întotdeauna marketingul si persuasiunea? Ti-ar place sa faci din abilitatile de scris si de comunicare meseria ta? Daca raspunsul la toate aceste întrebari este..

Citeste mai mult

2 Aprilie, 2022

Hosting, Ce este Web Hosting
Hosting, Ce este Web Hosting

Daca cititi acest articol, probabil ca v-ati întrebat: ce este web hosting? Astazi m-am decis sa lamurim orice îndoiala cu privire la Hosting cu acest ghid practic. Ce este un serviciu de gazduire? De ce sa-l folosesti? Etc..

Citeste mai mult

7 Martie, 2022

Ce este SEO
Ce este SEO

SEO este ramura de Marketing Digital care se ocupa cu imbunatatirea pozitiei paginilor web in rezultatele organice (nesponsorizate) ale motoarelor de cautare. În acest ghid vom vedea în detaliu ce este SEO si cum functioneaza.

Citeste mai mult

18 Ianuarie, 2022

Ce sunt rezultatele organice
Ce sunt rezultatele organice

Rezultatele organice sunt liste de previzualizare a paginilor web care apar ca rezultat al algoritmului motorului de cautare si nu sunt platite. SERP-urile contin de obicei doua tipuri de continut: organice si rezultate platite.

Citeste mai mult

26 Ianuarie, 2022

Seo pentru un blog de succes
Seo pentru un blog de succes

Scrierea unui blog captivant, cu articole care merita împartasite, este doar jumatate din lupta în crearea de continut care implica si converteste consumatorii. Specialistii în marketing stiu ca este important...

Citeste mai mult

31 Decembrie, 2021

Tendinte web design 2022
Tendinte web design 2022

Ca în orice forma de arta prin care omul se exprima, si web design-ul se schimba, evolueaza si trece prin curente autentice de-a lungul timpului. Asadar, iata cele mai importante tendinte de web design pentru 2022!

Citeste mai mult

19 Decembrie, 2021

Continut de calitate cum sa-l scrieti în 2022
Cum sa scrieti continut de calitate

Suntem pe cale sa lasam 2021 în urma si, ca în fiecare an în aceasta perioada, este timpul sa privim spre viitor. Daca cititi aceste rânduri, înseamna ca vreti sa aflati cum sa scrieti continut de înalta calitate pentru site-ul dvs..

Citeste mai mult

21 Decembrie, 2021

Misiune si valori

Sunt un web designer, copywriter, expert SEO si specialist in analiza statistica si publicitate online... dar mai presus de toate, sunt pasionat de internet! Nu, nu este doar o slujba pentru mine. Misiunea mea? Sa ajut companiile, artizanii, antreprenorii si hobbyistii sa dialogheze mai bine cu piata, profitand de oportunitatile internetului.

Linkuri utile
Articole recomandate

© Ionut Atodirese. Toate drepturile rezervate